|
|


Ingrediënten voor 8 keer de saté van speklapjes
500 gram speklapjes (of buikspek zonder zwoerd)
1 rode ui
1 theelepel ketoembar
1/2 theelepel laos
3 tenen knoflook
6 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels palmsuiker, rietsuiker of bruine basterdsuiker
1 theelepel sambal oelek
Eventueel extra rode ui, gefrituurde uitjes en komkommer voor erbij.

Snij de speklapjes in stukjes. Versnipper de rode ui en pers de tenen knoflook.
Doe de ui, de knoflook, de ketjap, de ketoembar, de laos, de sambal en de suiker bij elkaar in een kom. Doe de stukjes speklap erbij en roer alles goed door elkaar. Dek het vlees af en laat het 3 uur (of de hele nacht) marineren in de koelkast.
Leg de stokjes voor de saté even in een bakje water. Rijg de stukjes spek aan de stokjes. Leg de stokjes op indirect vuur op de barbecue. Bak de saté van speklapjes tot het vlees gaar is.
Smeer de stokjes aan alle kanten in met wat overgebleven marinade en leg ze boven direct vuur om te karameliseren. Dit hoeft maar heel kort (pas op dat het niet verbrand!), maar geeft wel een heerlijke diepe barbecuesmaak.
Serveer de saté van speklapjes met rode ui, gefrituurde uitjes, komkommer en eventueel wat pindasaus.


Lijkt me heerlijk!! Kan dit gerecht ook in de oven?
Welke temperatuur en hoe lang?
Ik doe dit al heel lang
hete lucht oven 220 graden ongeveer 20 minuten
goed in de gaten houden want spek kan snel bakken
Eetsmakelijk
Sambal bij hahahaha