|
|


Ingrediënten pastasalade met pesto met tonijn voor 4 personen
500 gram pasta (bijvoorbeeld fusilli)
2 blikjes tonijn op waterbasis (totaal ongeveer 300 gram)
250 gram cherrytomaten
1 rode ui
2 eetlepels kappertjes
2 eetlepels pijnboompitten
150 gram rucola
Peper en zout
Voor de pesto
150 gram olijfolie
75 gram Parmezaanse kaas
50 gram basilicum
75 gram pijnboompitten
Zout en peper
Kook de pasta in ruim gezouten water gaar. Giet af en laat helemaal afkoelen.
Doe de basilicum, Parmezaanse kaas en de pijnboompitten bij elkaar in een hakmolentje. Draai de ingrediënten tot een puree. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe en maak af met peper en zout.
Rooster de pijnboompitten voor de salade. Snijd de cherrytomaten doormidden en de rode ui in halve ringen. Roer de tonijn een beetje los.
Meng de pasta met de pesto. Schep de cherrytomaten, de kappertjes, de pijnboompitten, de tonijn en de rode ui door de salade.
Zet de pastasalade met pesto en tonijn in de koelkast tot serveren. Lekker met een koud glas rosé. Santé!

