Recept: Gemarineerde zalm uit de oven

 

Gemarineerde zalm uit de ovenJoehoe! Daar ben ik weer. Afgelopen 5 dagen hebben we een fantastische tijd gehad in Berlijn. We hebben veel mooie dingen gezien, prachtig weer gehad en elke dag lekker gegeten. Ons hotel zat aan de Gendarmenmarkt; voor mij het mooiste plein van Berlijn. Zeker als de zon schijnt. Hoewel ik het heerlijk heb gehad in Berlijn, vind ik het ook wel weer fijn om in mijn eigen bed te slapen. Gisteravond stond ik ook meteen weer in de keuken. Na 5 dagen buiten de deur eten begon het koken toch weer te kriebelen. Aankomende maandag plaats ik een uitgebreid verslag van onze ontdekkingen en belevenissen.

Deze gemarineerde zalm uit de oven maakte ik vorige week voor het etentje met vrienden waar ik eerder over vertelde. Omdat ik mezelf graag een beetje uitdaag bedenk ik meestal een thema. Dit keer was mijn thema: alles van de markt. De boodschappen had ik allemaal op de markt gehaald en dat betekende koken met seizoensproducten. Absoluut geen straf in deze tijd van het jaar. Op het menu stonden asperges met hollandaisesaus, gekarameliseerde beenham en deze gemarineerde zalm uit de oven. Als toetje aten we de rabarbertaart met kaneel die ik vorige week al postte. De gemarineerde zalm uit de oven is ideaal als je voor meerdere mensen kookt. Weinig voorbereidingstijd en daarna maar een kwartiertje in de oven. Beetje stoer kijken bij het serveren en gaan met die banaan! 



Ingrediënten gemarineerde zalm uit de oven

Een mooi stuk zalm met huid
Een bosje dille
5 blaadjes munt
Een bosje peterselie
1 citroen
Een flinke scheut olijfolie
Een snuf peper uit de molen
Een snuf zeezout

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de zalm met het vel naar beneden op het bakpapier. Hak de dille, peterselie en blaadjes munt fijn. Rasp de helft van de schil van de citroen. Snijd de citroen doormidden en pers de helft zonder schil uit. Doe de fijngehakte kruiden, het citroenrasp, het citroensap, een flinke scheut olijfolie en een beetje peper en zout in een kom en schep alles door elkaar. Proef of de marinade op smaak is. Voeg, indien nodig, meer van bepaalde ingrediënten toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer de zalm in met de kruidenmarinade. Schuif de zalm in de oven en bak hem in een kwartiertje gaar. Snijd de andere helft van de citroen in schijfjes en serveer bij de zalm.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

2 thoughts on “Recept: Gemarineerde zalm uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *