Recept: Spaghetti met citroen en knoflook

 

Spaghetti met citroen en knoflookIk ben gek op de Italië. Toen ik afgelopen zomer in Toscane was ben ik verliefd geworden op de streek en de Italiaanse keuken. Ik heb daar verschillende kookworkshops gevolgd en we zijn elke middag en avond uit eten geweest. Jullie begrijpen denk ik wel dat er weer flink gesport moest worden toen we weer thuis waren ;). Eenmaal thuis zat ik vol met inspiratie en maakte ik dezelfde week nog de pasta al cacio e pepe, gnocchi met gorgonzolasaus en panzanella. Deze spaghetti met citroen en knoflook hoort ook in dat rijtje thuis. Het fijne van de Italiaanse keuken is dat er weinig ingrediënten worden gebruikt en vaak staat het gerecht binnen 20 minuten op tafel. De belangrijkste regel binnen de Italiaanse keuken is dat je alle producten met liefde en respect behandeld. En die liefde proef je terug in de gerechten. Deze spaghetti met citroen en knoflook is daar een voorbeeld van. Super easy om te maken en tegelijkertijd erg lekker. Een fijn gerecht voor op doordeweekse dagen. Buon Appetito!



Ingrediënten spaghetti met citroen en knoflook voor 2 personen

250 gram spaghetti of bucatini (dat is iets dikkere, holle spaghetti)
2 citroenen
2 of 3 tenen knoflook
100 ml groenten- of kippenbouillon
10 zwarte peperkorrels
100 gram Parmezaanse kaas
Een paar takjes peterselie
Een scheutje olijfolie
Een snuf zeezout

Breng een middelgrote pan met water, een scheutje olijfolie en een snuf zout aan de kook. Kook de spaghetti tot het gaar is. Giet de spaghetti af en zet het aan de kant.

Pers het sap van de citroenen. Doe de zwarte peperkorrels in een vijzel en maal ze fijn. Pers de tenen knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjes- of koekenpan. Leg de knoflook in de olie en fruit tot het begint te geuren. Voeg de bouillon, 1 theelepel zwarte peper en 4 theelepels citroensap toe. Roer alles door elkaar. Proef of de saus op smaak is. Voeg eventueel meer peper, citroensap of bouillon toe. Rasp de Parmezaanse kaas en hak de peterselie fijn. Strooi de kaas in de pan en roer het door de saus. Leg de spaghetti in de pan en schep alles door elkaar. Strooi een beetje peterselie en wat extra Parmezaanse kaas over de spaghetti met citroen en knoflook.

De spaghetti met citroen en knoflook is lekker in combinatie met een beetje rucola en vers brood. Ik serveerde de pasta in combinatie met kalfsgehaktballetjes in tomatensaus, brood en zelfgemaakte kruidenboter.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *