|
Hi guys! Het is vandaag weer meatless monday en dat betekent dat we op de vegetarische tour gaan. Deze keer is dat met een vegetarische bietentaart met geitenkaas en spinaziesalade. Bietjes en geitenkaas vind ik een gouden combinatie. De zoute kaas smaakt heerlijk bij de zoete bietjes en de balsamico maakt de taart helemaal af. Doordat ik de bietjes pureerde voordat ik ze door de vulling roerde heb je helemaal niet door dat je groente zit te eten. Ideaal als er kinderen of moeilijke eters aan tafel zitten. Zo krijgen ook zij hun dosis groente binnen. Wil je alle groente verstoppen? Stop dan ook de spinazie ín de taart. Merken ze niks van. De bietentaart is makkelijk om te maken en staat binnen 10 minuten in de oven. Fijn na een dag lang werken.
Ingrediënten bietentaart met geitenkaas en spinaziesalade
5 gekookte bietjes
6 plakjes quichedeeg of vers taartdeeg op rol
1 sjalot
3 eieren
125 gram crème fraîche
200 gram zachte geitenkaas
1 eetlepel gedroogde tijm
100 gram zongedroogde tomaat
100 gram babyspinazie
Een handje walnoten of pompoenpitten
Een scheutje balsamico (ik gebruikte balsamicostroop)
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Versnipper de ui. Verhit een scheutje olie in een pan. Fruit de sjalot tot het glazig ziet.
Pureer de bietjes. Meng de bietjes met de eieren, de tijm, de crème fraîche, de gefruite ui, de helft van de geitenkaas en een beetje peper en zout.
Bekleed de bodem van een quichevorm met het taartdeeg. Bak de bietentaart in 40 minuten gaar.
Laat de bietentaart afkoelen en haal hem daarna uit de vorm.
Leg een handje babyspinazie op een bord. Schep een punt van de quiche op het bord. Verkruimel er zachte geitenkaas overheen. Maak af met zongedroogde tomaat, walnoten of pompoenpitten en balsamico(stroop).
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).