Quiche met groende asperges en pecorini

Recept: Quiche met pecorino en groene asperges

 

Quiche met pecorino en groene aspergesTijdens het avondeten schep ik zelden voor een 2e keer op. Sterker nog, ik eet sowieso niet zoveel tijdens het avondeten. Meestal zit ik na één keer opscheppen al vol. Iets met laat eten (Douwe komt vaak pas om 7 uur thuis) en rond 5 uur al trek hebben. Bij deze quiche met pecorino en groene asperges was dat anders. We vonden de quiche zo lekker dat we hem in een kwartier met zijn tweeën helemaal opgegeten hebben. Een unicum, want ik heb nog weleens de neiging (lees: elke avond) om voor een heel weeshuis te koken. Ik breng regelmatig bakjes eten bij vrienden en familie langs. Weggooien vind ik not done. Maar toen ik deze quiche maakte was dat niet nodig. Inmiddels staat hij hier regelmatig op tafel. En heb ik toch een keer een stukje over? Neem ik hem de volgende dag mee als lunch. De quiche met pecorino en groene asperges is lekker luchtig en heeft frisse smaken. Na een korte voorbereiding hoeft hij alleen nog maar de oven in. Klinkt goed toch? Duik maar snel de keuken in dan!


Ingrediënten quiche met pecorino en groene asperges voor 4 personen

100 gram groene asperges (ik gebruikte groene aspergetips)
3 eieren
100 gram pecorino
250 ml slag- of kookroom
1 theelepel mosterd
270 gram vers bladerdeeg op rol of 6 plakjes bladerdeeg op basis van roomboter
Boter of olie om de quichevorm mee in te vetten
Eventueel een beetje rucola voor erbij
Peper uit de molen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet de quiche- of springvorm in met boter of olie. Bekleed de vorm met bladerdeeg en druk alles even stevig aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Rasp de pecorino. Breek de eieren in een grote kom of schaal. Voeg de room, 2/3 van de pecorino, de mosterd en een beetje peper toe. Meng alles goed door elkaar.

Giet het eiermengsel in de beklede quichevorm. Leg de aspergetips voorzichtig in het quichemengsel. Strooi de rest van de pecorino en nog een beetje peper over de quiche.

Schuif de quiche in de oven en bak hem in 40 minuten gaar. Laat de quiche voor serveren een kwartiertje rusten. Serveer met een plukje rucola.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *