Recept: Haringtartaar met appel en bietjes

 

Haringtartaar met appel en bietjes

Vandaag is de officiële start van het haringseizoen. Gister is het eerste vaatje Hollandse nieuwe geveild en vanaf vandaag is de Hollandse haring overal verkrijgbaar. Om de start van het haringseizoen te vieren wordt aankomende week in Scheveningen de 70e editie van vlaggetjesdag gevierd. Oorspronkelijk gingen de vissersschepen dat weekend op jacht naar de nieuwe haring. De schepen die in de haven lagen waren dan rijkelijk versierd met vlaggetjes en overal in de stad was het feest. De jacht naar de haring gaat nu anders, maar vlaggetjesdag is gebleven. Heb je zin om een harinkje te happen in Scheveningen? Op vrijdag, zaterdag en zondag is er vanaf 11 uur van alles te doen in de haven van Scheveningen. Om alvast te vieren dat de Hollandse nieuwe weer in het seizoen is post ik vandaag mijn favoriete recept met haring: de haringtartaar met appel en bietjes. Een zoet-frisse tartaar voor echte lekkerbekken. Lekker als voorgerecht of op een toastje bij de borrel. Laat die haring maar komen!Ingrediënten haringtartaar met appel en bietjes voor 2 personen

2 verse haringen
2 (voor)gekookte rode bietjes
1 appel (ik gebruikte een fuji)
1/2 citroen
1 sjalot
1 eetlepel Franse kwark
Een paar takjes bieslook
Een paar takjes dille
Peper en zout

Versnipper de sjalot. Snijd de haring, de rode bietjes en de appel (zonder schil) in kleine stukjes. Doe de appel, de sjalot, de biet en de haring bij elkaar in een kom.

Leg een paar takjes dille en bieslook apart voor de garnering. Hak de dille en de bieslook fijn. Doe de kruiden, de kwark, het sap van de halve citroen en een beetje peper en zout bij de haring, bietjes en appel. Meng de ingrediënten met elkaar.

Schep de haringtartaar in een kookring of andere ronde vorm. Garneer met takjes dille en bieslook en maak af met een beetje peper uit de molen. Serveer de haringtartaar met appel en bietjes met vers brood of stukjes toast.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *