|
|

Ingrediënten gerookte zalmtartaar met gefrituurde kappetjes voor 4 personen
300 gram gerookte zalm
1 (kleine) rode ui
2 flinke eetlepels crème fraîche
2 eetlepels kappertjes
Een flinke scheut zonnebloemolie
Een paar takjes dille
1/2 stokbrood
Peper uit de molen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd het stokbrood in plakjes en besmeer aan beide kanten met olijfolie. Bestrooi met zeezout. Leg het brood op de bakplaat en bak in 10 minuten krokant.
Laat de kappertjes goed uitlekken. Verhit een laagje zonnebloemolie (tot ongeveer 180 graden) in een steelpannetje. Doe de kappertjes in de olie en bak tot ze openknappen als bloemetjes. Let op! Dit duurt maar kort. Schep met een zeefje of schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
Snijd de gerookte zalm in fijne stukjes. Versnipper de helft van de rode ui in hele fijn stukjes. Roer de gerookte zalm, 2 flinke eetlepels crème fraîche en de rode ui door elkaar.
Leg een kookring op een mooi bord. Doe 1/4 van het zalmmengsel in de kookring en druk aan. Bestrooi de gerookte zalmtartaar met gefrituurde kappertjes, rode ui en takjes dille. Bestrooi met peper uit de molen en serveer met plakjes knapperig brood.

