|
|

Ingrediënten lamskoteletten met paddenstoelen en polenta voor 4 personen
Voor de lamskoteletten
8-12 lamskoteletten
Een paar takjes rozemarijn
Een paar takjes tijm
4 tenen knoflook
Een flinke scheut olijfolie
Peper en zout
Voor de polenta
100 gram polenta
700 ml water
200 ml slagroom
200 gram ricotta
150 gram Parmezaanse kaas
50 gram roomboter
Een paar takjes oregano, tijm en peterselie
Peper en zout
Voor de paddenstoelen
300 gram gemengde paddenstoelen (ik gebruikte nameco, kastanjechampignons en oesterzwammen)
1 sjalot
1 grote of 2 kleine teentjes knoflook
Een paar takjes peterselie
100 ml kippenbouillon
Een flinke scheut kruidige rode wijn
Peper en zout
Begin met het marineren van de lamskoteletten. Verwijder de blaadjes van de tijm en de rozemarijn en pers de teentjes knoflook Pak een grote schaal of kom en doe hier een flinke scheut olijfolie in. Doe de tijm, rozemarijn, knoflook, peper en zout bij de olijfolie. Roer de marinade even goed door elkaar. Leg de lamskoteletten in de marinade en meng even goed. Zorg dat alle lamskoteletten bedekt zijn met marinade. Zet de lamskoteletten afgedekt een uurtje in de koelkast.
Breng het water voor de polenta met een beetje peper en zout aan de kook. Giet de polenta, al roerend, bij het water. Laat de polenta 5 minuten koken. Blijf goed roeren. Voeg langzaam de slagroom toe. Laat de polenta koken tot hij lekker zacht is. Rasp de Parmezaanse kaas. Roer de Parmezaanse kaas, ricotta en boter door de polenta. Doe dit beetje bij beetje terwijl je steeds goed proeft. Hak de oregano, tijm en peterselie fijn. Roer de kruiden door de polenta. Proef of de polenta op smaak is en maak af met een beetje peper en zout.
Hak de paddenstoelen in grove stukken. Versnipper de sjalot en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Fruit de sjalot en knoflook tot het glazig ziet. Doe de paddenstoelen bij de ui en knoflook en laat ze een paar minuten zacht bakken. Blus de paddenstoelen af met een scheut rode wijn en laat het inkoken. Giet de kippenbouillon over de paddenstoelen en laat een paar minuten pruttelen. Hak de peterselie fijn en roer het door de paddenstoelen. Maak de paddenstoelen af met peper en zout.
Rooster de lamskoteletten aan beide kanten gaar op een grillplaat, in een grillpan of op de barbecue (met houtskool!). Leg de lamskoteletten met paddenstoelen en polenta op een mooi bord. Garneer met een beetje rucola. Serveer de lamskoteletten met paddenstoelen en polenta in combinatie met vers brood, olijfolie en zeezout.
Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

