|
|

Ingrediënten Tiroler drie kazen pasta met spek voor 4 personen
500 gram spaghetti
300 gram ontbijtspek
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
500 ml melk
125 ml slagroom
200 gram geraspte kaas (mengsel van Parmezaan, Emmentaler en mozzarella)
Peper uit de molen

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de spaghetti in ruim gezouten water net aan gaar. Giet af en zet apart.
Versnipper de ui en pers de tenen knoflook.
Bak in een droge koekenpan (dus zonder boter of olie) het ontbijtspek knapperig. Laat het spek even uitlekken op een stuk keukenpapier en hak het dan in stukken.
Doe de knoflook en de ui in de pan met het spekvet (je hoeft dus geen extra boter of olie toe te voegen) en bak tot het begint te geuren. Doe de melk en de room in de pan en verhit. Doe de geraspte kaas en een snuf peper bij het melkmengsel en laat al roerend smelten.
Meng de spaghetti met het kaasmengsel en 3/4 van het gebakken spek. Schep de pasta in een ovenschaal. Bestrooi met de rest van het spek en zet het in de oven. Bak in 20 minuten.
Bestrooi de Tiroler drie kazen pasta met spek met wat fijngehakte peterselie en serveer direct.

