Recept: Rijstschotel met teriyaki-kip en Japanse groente

 

rijstschotel met teriyaki-kip en Japanse groenteEr zijn weleens weken dat Douwe en ik elkaar amper zien. We werken allebei fulltime en ’s avonds hebben we ook vaak afspraken staan. Omdat ik meestal eerder uit mijn werk ben dan Douwe, ben ik degene die kookt. Als hij dan thuis komt ben ik meestal alweer weg. Begrijpen jullie het nog? Het komt erop neer dat we regelmatig apart van elkaar eten. Om dat te compenseren gaan we op vrijdagavond en in het weekend vaak uit eten. Even tijd voor elkaar. Lekker lang tafelen, kletsen en borrelen. Heerlijk. Op dagen dat we niet samen eten maak ik vaak gerechten die later weer opgewarmt kunnen worden. Zo hoeft degene die later thuis is niet meer te koken. Wel zo fijn na een dag werken. Deze rijstschotel met teriyaki-kip en Japanse groente is dan ideaal. Makkelijk, lekker en boordevol vitamines. 



Ingrediënten rijstschotel met teriyaki-kip en Japanse groente voor 4 personen

2 kipfilets
250 ml teriyakisaus (zelf maken is lekkerder)
400 gram (droge) pandanrijst
1 ui
1 broccolli
150 gram geschrapte worteltjes
100 gram peultjes
150 gram oesterzwammen
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met peper en zout. Leg de kipfilets in een ovenschaal en overgiet ze met de helft van de teriyakisaus. Zet de ovenschaal in de oven en bak de kip in een half uur gaar.

Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Giet de rijst in het water en kook in 8 minuten gaar. Giet de rijst af. Laat de rijst nog even staan met de deksel op de pan.

Verhit een beetje olie in een koekenpan. Doe groente in de pan. Bestrooi de groente met peper en zout en bak tot het gaar is.

Haal de kip uit de oven. Trek de kip met twee vorken uit elkaar. Meng de kip en de teriakysaus met de rijst. Doe de groente en de rest van de teriyakisaus bij de rijst en meng alles door elkaar.

Serveer de rijstschotel met teriyaki-kip en Japanse groente direct of bewaar het afgedekt in de koelkast voor later. Lekker met kroepoek en/of gefrituurde uitjes.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *