Pittige pindakip met rijst

Recept: Pittige pindakip met rijst

 

Pittige pindakip met rijstZo. En dan is het nu tijd voor iets heel erg lekkers. Supermalse kip in een pittig pinda-kokossausje. Klinkt dat niet als muziek in de oren? Bij mij in ieder geval wel. Toen ik de pittige pindakip met rijst gisteravond uit de vriezer toverde werd ik er weer blij van. De geur alleen al. Yum! Ik maakte de pindakip afgelopen weekend al klaar. Tegenwoordig sta ik vooral in het weekend in de keuken. Dat is niet omdat ik doordeweeks niet wil koken, maar vooral omdat er ’s avonds geen daglicht meer is. Sterker nog, als ik uit mijn werk naar huis fiets is het al pikkedonker buiten. En dus kook en fotografeer ik nu alles in het weekend. Want dan heb ik overdag tijd om in de keuken te staan. Bijkomend voordeel; ik hoef ’s avonds alleen nog maar de vriezer open te trekken en het eten op te warmen. De pittige pindakip met rijst is makkelijk om te maken en staat binnen een half uur op tafel. Fijn na een dag werken. Lekker met atjar tjampoer of een zoetzure komkommersalade on the side.



Ingrediënten pittige pindakip met rijst voor 4 personen

400 gram (droge) pandanrijst
500 gram kipfilet
1 zoete puntpaprika
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 theelepel trassi
1 theelepel 5-kruidenpoeder
2 theelepels basterdsuiker
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepel ketjap manis
6 eetlepels pindakaas
2 eetlepels sambal badjak
250 ml kokosmelk
1 chilipeper
Een handje taugé
Een paar takjes selderij
4 eetlepels gefrituurde uitjes
Een scheutje zonnebloemolie om in te bakken

Pittige pindakip met rijst

Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.

Snijd de kipfilet in blokjes. Bestrooi de kip met peper en zout. Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Snijd de paprika in stukjes.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan. Doe de knoflook, de ui en de paprika in de pan en bak tot de ui glazig ziet. Voeg de kipfilet toe en bak de kip rondom bruin. Voeg de trassi, de tomatenpuree, de sambal, de basterdsuiker en het 5-kruidenpoeder toe en roer alles door elkaar. Bak een paar minuten mee om de tomatenpuree te ontzuren.

Meng de pindakaas met de ketjap. Doe het pindamengsel en de kokosmelk in de pan. Roer alles door elkaar en laat 20 minuten pruttelen.

Hak de selderij fijn en snijd de chilipeper in ringetjes. Serveer de pittige pindakip met rijst en garneer met taugé, selderij, chilipeper en gefrituurde uitjes.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *