Recept: Spaanse mosselen met chorizo en tomaat

 

Spaanse mosselen met chorizo en tomaatZal ik jullie iets verklappen. Dit is de eerste keer dat ik mosselen maakte. En dat terwijl ik het zo lekker vind. Ik schaam me diep. De eerste keer dat ik mosselen at was bij mijn schoonmoeder. Voordat ik Douwe leerde kennen was ik niet zo’n vistypje. Laat staan dat ik mosselen at. Dat wisten mijn schoonouders en daarom hadden ze voor mij iets anders geregeld. Ze vonden het wel fijn als ik een mossel zou proeven. Nou, dat hebben we geweten. Ik heb vervolgens de hele pan leeggegeten. Mijn liefde voor mosselen was geboren. Afgelopen woensdag is het mosselseizoen gestart. Vanaf deze week zijn ze weer volop te krijgen. Ik gaf er een Spaans tintje aan. Met chorizo, tomaat en gerookt paprikapoeder. Broodje met alïoli erbij. Heerlijk. Hier ga je geen spijt van krijgen. En nu hup, hup naar de visboer!




Ingrediënten Spaanse mosselen met chorizo en tomaat voor 4 personen

2 kg mosselen
200 gram chorizo
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 chilipeper
4 tomaten
400 gram tomatenblokjes
Een flinke scheut witte wijn
Een paar takjes platte peterselie
Peper en zout

Spoel de mosselen. Gooi de beschadigde en open mosselen weg.

Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Snijd de chorizo in (halve) plakjes. Snijd de chilipeper doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn en snijd de tomaten in stukken.

Verhit een scheutje olie in een hapjes- of mosselpan. Doe de knoflook, ui en chilipeper in de pan en bak tot het glazig wordt. Voeg de chorizo en het gerookte paprikapoeder toe en bak tot het begint te geuren. Blus af met de witte wijn.

Doe de tomaat, de helft van de peterselie en de tomatenblokjes in de pan roer alles door elkaar heen. Laat een kwartiertje pruttelen. Voeg de mosselen toe en roer door de saus. Doe de deksel op de pan. Laat de pan 5 minuten pruttelen. Haal de deksel van de pan en check of de mosselen open staan.

Bestrooi de mosselen met de rest van de peterselie. Serveer de Spaanse mosselen met chorizo en tomaat in combinatie met vers brood, gebakken aardappels of frietjes.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *