Zeeuwse mosselen met friet

Recept: Klassieke Zeeuwse mosselen met friet

 

Zeeuwse mosselen met frietIedereen in dit gezin kun je blij maken met een grote pan mosselen. Douwe is er dol op en zelfs de dreumes zit rustig een heel bord leeg te eten! Dat treft, want de mosselen zijn nog volop in het seizoen. Echt een fijn nazomer product. Lekker in het zonnetje samen een grote pan met mosselen leegeten met een lekker glaasje wijn on the side. Riesling of Pinot Blanc bijvoorbeeld. Die smaken uitstekend bij mosselen. Knapperige frietjes en een flinke dot Belgische mayo erbij en je maaltijd is compleet. I love it! Laat die Indian summer nog maar even aanblijven. Ik weet wat er komend weekend bij ons weer op het menu staat! En jullie? Gaan jullie ze maken? Doen hoor!




Ingrediënten klassieke Zeeuwse mosselen met friet voor 4 personen

2 kg mosselen
2 preien
2 uien
1 winterpeen
1 bosje bladselderij
150 ml droge witte wijn
Een eetlepel roomboter
700 gram verse frieten
Zonnebloemolie om in te frituren
Peper en zout

Zeeuwse mosselen met friet

Controleer of de schelpen van de mosselen allemaal heel zijn. Gooi de mosselen met een kapotte schelp weg.

Snijd de prei, de wortel en de ui in halve ringen. Hak de selderij grof.

Smelt de roomboter in een diepe (mossel)pan. Doe de ui, de wortel, de selderij, de prei en een beetje peper en zout bij de boter en bak even mee.

Doe de mosselen in de pan en roer door de groente. Blus af met de wijn en breng aan de kook.

Doe de deksel op de pan en laat in 6-8 minuten gaar stomen. De mosselen zijn klaar als de schelpen open staan.

Frituur de friet in de zonnebloemolie of in een frituurpan.

Serveer de mosselen met de friet en eventueel wat mayonaise.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *