Citroenrijst met garnalen

Recept: Citroenrijst met garnalen

 

Citroenrijst met garnalenMerken jullie ook dat je bij warm weer makkelijker voor iets ongezonds gaat? Vaak heb ik aan het einde van de dag zo weinig zin om te koken dat ik ervoor kies om iets te laten bezorgen of gaan we in de stad iets eten. Of we halen patat (hallo guilty pleasure!). Nu het bijna elke dag zo warm is (mij hoor je niet klagen hoor!) liep dat de spuigaten uit. En voordat ik niet meer in mijn leuke zomerjurkjes pas besloot ik om het roer om te gooien. Er moest gewoon weer gekookt worden. Het liefst een beetje simpel en met frisse en lichte smaken. Nou, dat is met deze citroenrijst met garnalen gelukt.  Frisse en licht opgebakken rijst met een spicey touch. Niet te zwaar op de maag en klaar in 20 minuten. Heel fijn. Ik haal trouwens mijn garnalen in een grote zak uit de diepvries bij de toko. Die leg ik dan in de vriezer en zo heb ik altijd een portie garnalen in huis. Ideaal als je het mij vraagt. Laat je het weten als je de citroenrijst (of iets anders) gemaakt hebt? Vind ik leuk!




Ingrediënten citroenrijst met garnalen voor 4 personen

24 gepelde gamba’s
300 gram pandanrijst
200 gram doperwten
Een handje taugé
2 lente-uitjes
2 tenen knoflook
1 chilipeper
1 citroen
1,5 cm gember
2 eetlepels sojasaus
Een scheutje olie om in te bakken
Peper en zout

Citroenrijst met garnalen

Breng een middelgrote pan met water aan de kook. Doe de rijst bij het water en kook tot het gaar is. Giet de rijst af en laat het een paar minuten staan met de deksel op de pan. Roer de rijst los en laat het afkoelen.

Versnipper de chilipeper en de gember en pers de teentjes knoflook. Verhit een scheutje olie in een hapjespan of wok. Doe de chilipeper, knoflook en gember in de pan en stoof tot het begint te geuren. Voeg de gamba’s, de doperwten en een beetje peper en zout toe en bak tot de gamba’s roze worden. Blus af met de sojasaus.

Rasp de schil van de citroen. Doe de geraspte citroenschil en het sap van de citroen bij de rest in de pan.

Schep de rijst en de taugé in de pan en schep alles door elkaar. Bak de rijst een paar minuten mee.

Snijd de lente-ui in ringetjes. Bestrooi de citroenrijst met garnalen met lente-ui en een snuf peper uit de molen. Garneer met schijfjes citroen.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *