Italiaanse vispotje met venkel en tomaat

Recept: Italiaans vispotje met venkel en tomaat

 

Italiaanse vispotje met venkel en tomaatOh guys, ik heb vandaag zoiets lekkers voor jullie. Dit Italiaans vispotje met venkel en tomaat is echt fantastisch. Subtiel, maar toch kruidig en boordevol smaak. Douwe heeft serieus 3 borden vol leeggegeten en ik heb ook een tweede keer opgeschept. En dat doe ik bijna nooit. Het vispotje heb ik leren maken op een kookworkshop tijdens het vrijgezellenfeest van mijn schoonzusje. Zij houdt ook erg van koken en was ontzettend blij met de workshop. En ik ook. Want man o man wat hebben we een lekkere dingen gemaakt. De workshop werd gegeven door Marloes in haar eigen kookstudio in Amsterdam. Nou, die Marloes, die weet wel wat lekker eten is. Een medebourgondiër pur sang. Nieuwsgierig? Klik hier voor haar website. Het Italiaans vispotje met venkel en tomaat is makkelijk om te maken en ongelooflijk lekker. Serveer het met een stuk vers brood en een goed glas wijn (ik koos voor een Vermentino) en je hebt een waar godenmaal op tafel staan. Hier ga je zeker vrienden mee maken!



Ingrediënten Italiaans vispotje met venkel en tomaat voor 4 personen

2 venkelknollen
350 gram pangafilet
250 gram gamba’s
2 middelgrote uien
4 flinke tenen knoflook
1 chilipeper
1 citroen
400 gram tomatenblokjes
250 ml witte droge Martini (of Cavelli Bianci dat is veel goedkoper en vind ik persoonlijk ook lekkerder)
250 ml sterke visbouillon (1 blokje op 250 ml water)
Een paar takjes oregano
Een paar takjes tijm
Een paar takjes platte peterselie
Olijfolie om in te bakken
Peper en zout

Snijd de harde onderkant van de venkel en snijd hem doormidden. Verwijder de witte harde kern (die is bitter). Snijd de venkel, ook de topjes, in stukjes. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de venkel in 10 minuten lichtbruin. Haal de venkel uit de koekenpan en zet apart.

Versnipper de uien en de chilipeper (als je niet van pittig houd kun je de zaadlijsten het beste verwijderen) en pers de teentjes knoflook. Hak de oregano fijn en “rits” de blaadjes van de tijm. Verhit een beetje olijfolie in dezelfde koekenpan en bak tot de ui glazig begint te worden. Voeg de oregano, tijm en chilipeper toe. Bak een paar minuten mee.

Zet het vuur hoog en blus de inhoud van de pan af met de Martini (of Cavelli). Giet de visbouillon en de tomatenblokjes in de pan. Breng de inhoud van de pan aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.

Rasp de schil van de citroen. Voeg de venkel, de citroenschil en een beetje peper en zout toe. Roer de ingrediënten door elkaar en proef of de saus op smaak is. Voeg eventueel meer van ingrediënten toe.

Snijd de pangafilet in stukken. Bestrooi de pangafilet en de garnalen met peper en zout. Voeg de vis toe aan de saus en laat pruttelen tot de vis klaar is. Dit duurt zo een 5 minuten.

Hak de peterselie fijn. Doe de peterselie in de pan en roer alles door elkaar.

Serveer het Italiaans vispotjes met venkel en tomaat met vers brood of pasta.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *