Recept: Gevulde eieren met tonijnsalade

 

IGevulde eieren met tonijnsaladek had serieus nog nooit in mijn leven gevulde eieren gemaakt. Ik had ze wel al vaker gegeten op verjaardagen en feestjes en meestal vind ik ze een beetje flauw. Hier wilde ik verandering in brengen. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik gek op tonijnsalade. Zo maakte ik eerder al een Griekse tonijnsalade, een tonijnsalade met courgette en groene asperges en een tosti met tonijn. Deze keer besloot ik de eieren te vullen met tonijnsalade. Een smaakvolle variant op de klassieke versie. Lekker met een borrel of op de hapjestafel tijdens een feestje.Ingrediënten 10 gevulde eieren met tonijnsalade

5 eieren
Een blikje tonijn op zonnebloemolie
2 eetlepels mayonaise
2 theelepels kappertjes
15 zwarte olijven zonder pit
Een halve rode paprika
1 rode ui
Peper en zout
Een takje krulpeterselie

Breng een pan met water aan de kook. Laat de eieren in de pan glijden en kook ze in 10 minuten. Zet de pan met kokend water onder de koude kraan en laat de kraan een paar minuten lopen. Laat de eieren en afkoelen.

Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Haal de (harde) dooier uit de eieren en doe deze in een schaal of kom. Doe de inhoud van het blikje tonijn bij de eidooiers. Doe de mayonaise bij de tonijn en de eidooiers en meng goed met elkaar. Versnipper de rode ui en hak de olijven fijn. Snijd de rode paprika in kleine stukjes. Doe de kappertjes, rode ui, zwarte olijf en rode paprika bij de tonijn en meng alle ingrediënten met elkaar. Maak de tonijnsalade op smaak met peper en zout.

Doe de tonijnsalade in een spuitzak met een grote spuitmond. Spuit de tonijnsalade in de holtes waar eerst de eidooiers zaten. Hak de krulpeterselie fijn. Bestrooi de gevulde eieren met tonijnsalade met peper, zout en een beetje krulpeterselie.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.