Recept: Tonijnsalade met courgette en asperges

 

Tonijnsalade met courgette en aspergesVroeger at ik amper vis. Thuis stond er bijna nooit vis op tafel. Hóe anders is dat nu. Ik ben gek op alle soorten vis. Ik ben, toen ik uit huis ging, steeds een beetje meer gaan proeven en ben zo de verschillende ” vissmaken” gaan waarderen. Vis, kreeft, garnalen en schelpdieren; ik vind het heerlijk! Een persoonlijke favoriet is tonijnsalade. Deze tonijnsalade maakte ik voor het verjaardagsfeestje van mijn schoonvader. Omdat ik de tonijnsalade iets completer wilde maken voegde ik gegrilde courgette, aspergetips en cherrytomaatjes toe. En behalve dat het erg lekker smaakte, staan de kleuren van de groenten natuurlijk ook erg mooi! De tonijnsalade met courgette en asperges is een vrolijke salade voor op een zomerse dag. Ik word er blij van.

Ingrediënten tonijnsalade met courgette en asperges

2 blikjes tonijn in zonnebloemolie
Een handje zwarte olijven
1 rode ui
1 rode paprika
1 eetlepel kappertjes
Een zakje rucola
150 gram aspergetips
1 courgette
250 gram cherrytomaatjes
2 eetlepels mayonaise
Peper en zout
Optioneel 100 gram feta

Verwarm de grill of grillpan. Snijd de courgette in plakjes. Grill de plakjes courgette en de aspergetips tot er een mooi patroontje ontstaat. Doe de courgette en asperges in een bak en besprenkel ze met een beetje olijfolie, peper en zout. Laat de groenten even afkoelen.

Snijd de zwarte olijven in plakjes, versnipper de rode uit en de paprika. Meng de tonijn met de zwarte olijf, rode paprika, kappertjes, rode ui en een flinke eetlepel mayonaise. Proef of de tonijnsalade op smaak is en maak hem af met een beetje peper er zout.

Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en meng deze met de rucola, courgette en aspergetips. Doe een laagje van de groenten in een kom of schaal. Schep hier een beetje tonijnsalade bovenop. Doe hier weer een laagje groenten op en ga zo door tot alles in de kom zit. Verkruimel als je dat lekker vind een beetje feta over de salade heen.

Een lekkere en vullende salade voor op zomerse dagen. De tonijnsalade met courgette en asperges is lekker als bijgerecht bij de barbecue of als onderdeel van het buffet tijdens een feestje. Ik vind het persoonlijk lekker om de tonijnsalade met courgette en asperges tijdens de lunch te eten met een warm, knapperig en vers broodje.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *