Recept: Griekse tonijnsalade

 

Griekse tonijnsaladeIk ben geen snoeper maar een snacker. Zoete dingen zijn niet zo mijn ding. Hartige hapjes daarentegen; daar kun je me voor wakker maken. Kaasjes, salades, nootjes, charcutterie, paté, gefrituurde hapjes en zo kan ik nog wel even doorgaan. I love it! Geen borrel gaat voorbij zonder dat ik iets lekkers op tafel zet. Omdat we nou eenmaal niet altijd aan de kaasjes en nootjes kunnen zitten maak ik ook vaak een gezonde snacksalade. Zo kunnen we snacken zonder dat ik de volgende dag de neiging krijg om de weegschaal uit het raam te smijten. Één van mijn favoriete gezonde snacks is de Griekse tonijnsalade. De Griekse tonijnsalade is hartig, fris en, het belangrijkste, helemaal niet slecht voor je. Geen koolhydraten, geen gluten; gewoon een hele fijne salade! Lekker op een toastje of, geheel zonder koolhydraten, in een scheutje sla.

Ingrediënten Griekse tonijnsalade

Baby romaine sla
Een blikje tonijn
Kappertjes
Bosje peterselie
Cherrytomaten
Een rode puntpaprika
1 rode ui
Zwarte olijven zonder pit
Zachte geitenkaas
Peper & zout
2 eieren
Citroensap
Olijfolie (extra vierge)

Zet een pan water op om de eieren te koken. Snijd de cherrytomaatjes in vieren. Snijd de puntpaprika in kleine blokjes. Versnipper de rode ui. Snijd de zwarte olijven in plakjes. Laat de tonijn even uitlekken en doe het daarna in een kom. Doe daar de ui, paprika en tomaat bij. Doe 1,5 eetlepel kappertjes in de kom. Hak een bosje peterselie fijn en doe ook dit bij de rest van de ingrediënten in de kom. Let op! Niet te veel peterselie in één keer. Peterselie overheerst snel. Meng de ingrediënten goed. Proef of de verhoudingen kloppen en voeg waar nodig extra ingrediënten toe. Verkruimel de geitenkaas boven de salade. Voeg een beetje olijfolie en citroensap toe voor de frisheid en proef weer goed. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Doe ze bij de rest van de salade en ga er met een vork nog even doorheen zodat de salade goed gemengd is. Maak af met een beetje peper en zout. Laat de tonijnsalade afgedekt met verhoudfolie een kwartiertje in de koelkast staan zodat de smaken goed bij elkaar kunnen komen.

Pel de bladen van de sla. Vul de bladen met de tonijnsalade. Serveer op een grote schaal met eventueel nog wat peterselie als garnering. Ook lekker als lunchsalade op een broodje.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *