Recept: Gambahapjes met avocado

 

GambahapjesIk ben gek op het maken van kleine hapjes. We eten dan ook regelmatig “hapjes” als avondmaaltijd. We zetten dan de hele tafel vol met allerlei kleine hapjes. Gezellig proeven, wijn drinken, kletsen en het weekend inluiden. Want om de één of andere reden is het altijd vrijdag als we dit doen. Afgelopen vrijdag was ik overdag vrij en had ik lekker veel tijd om zelf aan de slag te gaan. Zelf ben ik gek op de combinatie van garnalen met avocado en hier had ik die avond ook wel trek in. Ik had nog groene aspergetips, wraps en koriander in de koelkast liggen en daar ging ik mee aan de slag. Ik maakte behalve de gambahapjes ook: vlammetjes, wontons, uienringen en geitenkaaskroketjes. De avond was geslaagd. Mijn buik ontplofte aan het einde van de avond bijna!

Het leuke van de gambahapjes is dat ze er indrukwekkender uitziet dan dat ze eigenlijk zijn. De smaak is heerlijk en het maken is niet moeilijk. De hapjes zijn weer eens iets anders dan een toastje met brie of een gevuld eitje op verjaardagen en borrels.

Ingrediënten voor 16 gambahapjes met avocado

16 gamba’s
3 tortillawraps
2 avocado’s
1 sjalotje
Een halve citroen
2 teentjes knoflook
1,5 theelepel gedroogde koriander
16 blaadjes verse koriander
16 groene aspergetips
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Steek met een vormpje kleine cirkels uit de wraps. Als je geen vormpje in huis hebt kun je natuurlijk ook gewoon vierkantjes snijden. Leg de cirkels op een stukje bakpapier op de bakplaat en schuif ze in de oven. Bak de cirkeltjes in ongeveer 20-30 minuten krokant.

gambahapjesOntvel en ontpit de avocado met een lepel. Snijd de avocado in kleine blokjes en versnipper een sjalotje. Meng de avocadoblokjes met het sjalotje, een beetje (goede) olijfolie, citroensap, peper en zout. Proef goed op het mengsel op smaak is. Voeg niet teveel citroensap in 1 keer toe.

Bak de gamba’s in een flinke scheut olijfolie, knoflook en 1,5 theelepel gedroogde koriander. Beleg de krokante cirkeltjes met een theelepel van het avocadomengsel. Leg de gamba boven op het mengsel. Garneer met een blaadje koriander en een groene aspergetip. Maak de gambahapjes af met een beetje versgemalen peper.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *