Recept: Geitenkaaskroketjes

 

GeitenkaaskroketjesKroketten; I love it. In alle soorten en maten. Als ze op de borrelkaart staan bestel ik ze. Ik had nog nooit zelf kroketjes gemaakt en ik stond er van te kijken dat ze lukten. Het is namelijk helemaal niet zo moeilijk om geitenkaaskroketjes te maken. Het enige wat je nodig hebt is een goede basis. Je maakt een ragout door bouillon op te laten nemen door een roux en voegt er daarna smaakjes aan toe. Dat klinkt spannender dan het is. De ragout van de geitenkaaskroketjes is ook erg lekker om te dippen met een soepstengel of broodje. Pas op, zorg wel dat je genoeg over houdt. Dat was in dit gerecht in ieder geval mijn grootste valkuil 😉
Ingrediënten geitenkaaskroketjes

100 gram boter
120 gram bloem
Een sjalot
750 ml groentebouillon
250 gram zachte geitenkaas
100 gram ricotta
Een bosje tijm
Peper en zout
Paneermeel
4 eieren

GeitenkaaskroketjesMaak de groentebouillon warm in een pan. Smelt de boter in een hapjes- of koekenpan. Doe beetje bij beetje de bloem bij de boter. Blijf ondertussen goed roeren. Het is de bedoeling dat de boter en bloem een beetje zanderig worden. Dit mengsel van boter en bloem heet een roux. Voeg terwijl je blijft roeren steeds een beetje groentebouillon bij de roux. Zorg dat de roux de groentebouillon steeds een beetje meer opneemt. Zo ontstaat de basis van de vulling van de geitenkaaskroketjes. Als de ragout mooi stevig is, is hij klaar. Versnipper de sjalot en Geitenkaaskroketjesfruit hem even aan. Doe de sjalot bij de ragout. Verbrokkel de geitenkaas en voeg beetje bij beetje toe aan de ragout. Doe dit ook met de ricotta en de blaadjes van de tijm. Proef steeds goed of de smaak naar wens is. Maak de ragout af met een beetje peper en zout. Laat de ragout een uurtje in de vriezer staan om af te koelen. Dit is het moment waar het snackgevaar ontstaat.. heerlijk die warme ragout met een stukje stokbrood!

Haal de ragout uit de vriezer. Maak langwerpige rolletjes van de ragout en omwikkel ze met vershoudfolie.  Leg deze rolletjes 2 uur in de vriezer om af te koelen.

ragoutHaal het vershoudfolie van de ragoutrolletjes af en snijd de ragout in stukjes. Breek 3 eieren in een diep bord en kluts ze even los. Doe in een andere diep bord een laagje meel en weer in een ander bord paneermeel. Haal een ragoutrolletje door de bloem, vervolgens door de geklutste eieren en tot slot door de paneermeel. Herhaal dit nog een keer. Controleer of de geitenkaaskroketjes rondom helemaal gepaneerd zijn. Het is vervelend als de vulling uit de kroketjes loopt tijdens het bakken.

GeitenkaaskroketjesFrituur de geitenkaaskroketjes goudbruin in een frituurpan of steelpannetje. Gebruik om te frituren in de steelpan arachide- of zonnebloemolie. Laat de geitenkaaskroketjes even uitlekken op een stukje keukenpapier. De buitenkant is dan minder vet. Lekker met een beetje truffelmayonaise. Roer een beetje truffeltapenade en een druppeltje truffelolie door de mayonaise heen. Voeg een beetje peper en zout toe en het dippen kan beginnen!

Pin It

One thought on “Recept: Geitenkaaskroketjes

  1. Esmee schreef:

    Heyhoi! Ik heb deze kroketjes vorig jaar een keer gemaakt en het zijn werkelijk waar de lekkersten die ik ken! Alleen heb ik geen frituurpan en wil ik ook niet steeds olie in een pan gebruiken. Kunnen deze kroketjes ook via een airfryer gebakken worden?

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *