Vlammetjes

Recept: Zelf vlammetjes maken

 

VlammetjesI loveee vlammetjes. Als er een gemengde bittergarnituur op tafel komt is dat meestal de eerste snack die ik eruit vis. Lekker dopen in de zoete chilisaus en daarna afblussen met een koud drankje. Klinkt dit bekend? Dan heb ik goed nieuws voor je. Ik heb namelijk het recept voor jullie. Want wist je dat je vlammetje heel makkelijk zelf kunt maken? Er zitten helemaal niet zoveel ingrediënten in de vulling. Het gehaktmengsel heb je zo gemaakt en daarna is het nog een kwestie van invouwen en frituren. Sneller dan naar de winkel lopen, rijden of fieten om een pak vlammetjes te kopen. Én, bijkomend voordeel, je kunt zelf bepalen hoe heet ze worden. Vind ik zelf wel prettig. Heb ik weer een excuus om nog een wit glaasje wijn in te schenken. Blussen is een serieuze zaak. Santé! 
Ingrediënten voor 15 vlammetjes

8 loempiavellen
250 gram rundergehakt (half-om-half gehakt kan ook)
1 chilipeper
2 teentjes knoflook
Een theelepel sriracha
2 theelepels ketoembar
Een flinke eetlepel bloem
Peper en zout
Een geklutst ei
Olie om in te frituren + 1 eetlepel om in te bakken

Zelf vlammetjes maken

Haal de loempiavellen uit de vriezer en laat ze onder een natte theedoek ontdooien.

Snij de chilipeper door midden en verwijder de zaadlijsten. Versnipper de chilipeper en pers de teentjes knoflook. Houd je van heel pittig? Laat de zaadlijsten dan zitten.

Verhit een eetlepel olie in een koekenpan. Doe het gehakt in de pan en bak rul. Doe de chilipeper, de knoflook, de katoembar, de sriracha en een beetje peper en zout bij het gehakt en roer alles door elkaar. Laat een paar minuten bakken. Schep een eetlepel bloem in de pan en roer het door de inhoud zodat het mengsel iets dikker wordt.

Haal de loempiavellen voorzichtig van elkaar af. Snijd elk loempiavel door midden. Leg het vel in de lengte naar je toe. Leg in het midden horizontaal een klein rolletje gehakt. Vouw de zijkanten naar binnen en plak vast met het geklutste ei. Klap de onderste flap naar boven en rol het loempiavel verder op. Plak vast met een beetje ei. Herhaal dit tot het gehakt op is.

Verhit de olie tot 180 graden. Frituur de vlammetjes tot ze goudbruin zijn.

Serveer de vlammetje met chilisaus.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *