Recept: Vlammetjes

 

VlammetjesHoera! Het is weekend! Bij ons gaat het weekend en de vakantie altijd samen met lekker eten. Ik kan wel zeggen dat de combinatie van een terrasje, een goed glas wijn, lekkere hapjes en leuk gezelschap een hobby is van mij. Zodra de zon schijnt ben ik er te vinden. Als ik op het terras zit grijp ik meestal meteen naar de borrelkaart. Gewoon, even checken welke hapjes er geserveerd worden. 1 van de dingen die vaak op de borrelkaart staat zijn de vlammetjes. Gelukkig maar, want ik ben dol op vlammetjes. Wist je dat het heel makkelijk is om zelf vlammetjes te maken. Erg lekker en klaar in een half uurtje. Je kunt de vlammetjes erg makkelijk invriezen en later pas frituren. Handig als er een verjaardag of borrel op komst is!

Ingrediënten vlammetjes

250 gram rundergehakt (half-om-half gehakt kan ook)
1 chilipeper
2 teentjes knoflook
Een theelepel sriracha
2 theelepels ketoembar
Een flinke eetlepel bloem
Peper en zout
Loempiavellen
Een geklutst ei
Een beetje olijfolie

Haal de loempiavellen uit de vriezer zodat ze kunnen ontdooien. Versnipper de chilipeper en pers 2 teentjes knoflook. Ik haalde de zaadjes uit de chilipeper omdat ik een mild pittige smaak wilde. Mocht je van (heel) pittig houden kun je de zaadjes gewoon laten zitten. Rul het gehakt met een beetje olijfolie in een koekenpan. Doe de chilipeper, de knoflook, de katoembar, de sriracha en een beetje peper en zout bij het gehakt en roer alles goed door elkaar. Proef of het gehakt op smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe. Maak het gehaktmengsel iets dikker door een flinke eetlepel bloem toe te voegen. Roer de bloem goed door het gehakt. Proef nog een keer goed en breng de vulling voor de vlammetjes verder op smaak door extra katoembar of sriracha toe te voegen.

VlammetjesHaal de loempiavellen voorzichtig van elkaar af. Snijd elk loempiavel door midden. Leg het vel met de lange kant verticaal neer. Leg in het midden horizontaal een klein rolletje gehakt. Vouw de zijkanten naar binnen en plak vast met het geklutste ei. Klap de onderste flap naar boven en rol het loempiavel verder op. Plak vast met een beetje ei en pak het volgende loempiavel. Herhaal dit tot het gehakt op is. Als het goed is kun je ongeveer 15 vlammetjes maken. Frituur de vlammetjes tot ze goudbruin zijn. Ik gebruikte zonnebloemolie in een steelpannetje. Je kunt natuurlijk ook gewoon een frituurpan gebruiken. Laat de vlammetjes voor opdienen wel even goed uitlekken op keukenpapier.

Serveer de vlammetjes met zoete chilisaus. Deze kun je ook heel makkelijk zelf maken. Klik hier voor het recept.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *