|
|

Ingrediënten vegetarische paddenstoelen strudel voor 4 personen
4 grote vellen filodeeg
200 gram gemengde paddenstoelen
400 ml paddenstoelenbouillon
Een scheutje droge witte wijn
2 sjalotten
2 tenen knoflook
50 gram roomboter
50 gram bloem
1 ei
Een paar takjes tijm
Een paar takjes peterselie
Peper en zout
Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Hak de paddenstoelen in grove stukken en rits de blaadjes van de tijm.
Smelt de roomboter in een koekenpan. Doe de knoflook en de sjalot bij de boter en bak tot het glazig ziet. Voeg de paddenstoelen en de tijm toe en bak even mee.
Strooi de bloem in de pan en meng tot een zanderig geheel. Dit heet een roux. Bak de roux een minuutje door zodat hij gaar wordt.
Blus de roux af met een scheutje droge witte wijn. Voeg de paddenstoelebouillon beetje bij beetje toe. Als het goed is ontstaat er nu een gladde paddenstoelenragout.
Hak de peterselie fijn. Roer de peterselie door de ragout en maak af met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het filodeeg (4 velletjes op elkaar) op het bakpapier. Schep de paddenstoelenragout op het filodeeg en vouw het dicht.
Kluts het ei los en besmeer de paddenstoelen strudel rijkelijk met ei. Zet de vegetarische paddenstoelen strudel in de oven en bak hem in 30 minuten gaar.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).
Gerelateerde berichten
“

