No bake Nutella cheesecake

Recept: No bake Nutella cheesecake

 

No bake Nutella cheesecakeZo. Dat was me een weekendje wel. Elk uur van de dag was gevuld met koken, Sinterklaas vieren, lekker eten en borrelen. Gister vierden we Sinterklaas bij Douwe zijn ouders thuis. Omdat ze weten dat ik het leuk vindt om te koken vroegen ze of ik het toetje wilde verzorgen. Ik had een paar dingen bedacht en gaf mijn schoonouders de keuze tussen een hazelnotenschuimtaart met mokkacréme, een charlotte met frambozenmousse en deze Nutella cheesecake. “Alledrie lekker!”, kreeg ik terug. En zo stond ik 3 taarten in elkaar te flansen. Halverwege de dag vroeg Douwe waarom ik er 3 aan het maken was. Achteraf gezien was dat inderdaad een beetje gek. 3 taarten maken voor 7 personen. Ik had het blijkbaar verkeerd begrepen. Ach.. als het maar lekker was toch? En dat was het zeker. Deze cheesecake met Nutella was de favoriet. Grappig, want hij was het minste werk. Na een kwartiertje stond hij al op te stijven in de koelkast. Precies, in de koelkast. Want bij deze taart komt geen oven kijken. Fijn hé. Gaan jullie hem maken? Zou ik doen hoor!
Ingrediënten no bake Nutella cheesecake

Voor de bodem

250 gram biscuitjes
100 gram boter
2 eetlepels nutella

Voor de vulling

6 eetlepels nutella
500 gram roomkaas
2 eetlepels kristalsuiker
100 gram geroosterde hazelnoten

No bake Nutella cheesecake

Bekleed de bodem van een springvorm (20 centimeter) met een velletje bakpapier.

Verkruimel de koekjes. Meng de koekkruimels met 2 eetlepels Nutella en de gesmolten boter. Stort de koekkruimels op de bodem van de springvorm en druk ze aan met de bolle kant van een lepel.

Doe de roomkaas, 6 eetlepels Nutella en de suiker bij elkaar in een mengkom. Mix de ingrediënten tot een smeuïg mengsel.

Schep het Nutellamengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de Nutella cheesecake in de koelkast en laat hem ruim 3 uur opstijven.

Hak de hazelnoten in grove stukken. Bestrooi de Nutella cheesecake met stukken hazelnoot. Haal in één beweging een mes lang de rand van springvorm zodat hij makkelijker loskomt. Maak de springvorm open en vewijder de ring. Zet de no bake Nutella cheesecake in de koelkast tot je hem gaat serveren.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

2 thoughts on “Recept: No bake Nutella cheesecake

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *