Turkse bulgursalade met geitenkaas

Recept: Turkse bulgursalade met zachte geitenkaas

 

Turkse bulgursalade met zachte geitenkaasHet is weer maandag, dus het is tijd voor een vegetarisch recept. Deze Turkse bulgursalade met zachte geitenkaas staat de afgelopen tijd regelmatig bij ons op het menu. Ik houd er sowieso van om een salade als avondmaaltijd te eten. Dat komt bij mij meestal in periodes. Zo had ik in november een Caesar salade fase (klik hier voor het recept), at ik in december regelmatig een heerlijke venkelsalade met sinaasappel (klik hier voor het recept) en was ik in december in de ban van pastasalade met tonijn en rucola (klik hier voor het recept). Niet geheel volgens de seizoenen, sterker nog seizoenstechnisch slaat het helemaal nergens op, maar wel erg lekker. Vers brood, olijfolie en roomboter (met zeezout, yum!) erbij en je maakt me intens gelukkig. En nu zit ik dus in een Turkse bulgursalade fase. Makkelijk om te maken, supersnel klaar en heerlijk fris. De zachte geitenkaas zorgt ervoor dat de salade extra is gevuld en maakt het daardoor helemaal af. Heerlijk! Ik weet in ieder geval wat er volgende week in het weekmenu zit!




Ingrediënten Turkse bulgursalade met geitenkaas voor 4 personen

2 eetlepels tomatenpuree
1 citroen
1 komkommer
2 tomaten
1 middelgrote ui
Een handje ijsbergsla
Een bosje platte peterselie
Een bosje dille
Een bosje munt
200 gram zachte geitenkaas
Een scheutje olijfolie
Peper uit de molen
Turks brood voor erbij

Doe de couscous of bulgur in een grote kom. Voeg een scheutje olijfolie toe en roer door de korrels. Zorg dat alle korrels bedekt zijn, dit zorgt ervoor dat de korrels straks niet aan elkaar blijven plakken. Overgiet met kokend water tot het net aan onder staat. Dek af met een theedoek en zet apart. Laat 5-8 minuten stomen.

Versnipper de ui. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Doe de ui in de pan en fruit tot het glazig wordt. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren.

Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Hak de munt, platte peterselie en dille fijn.

Roer de couscous of bulgur los. Voeg de tomatenpuree, het sap van de citroen en de ui toe en wrijf zachtjes door de korrels. Voeg de kruiden, de tomaat, de ijsbergsla en de komkommer toe en roer alles door elkaar. Proef of de Turkse bulgursalade op smaak is.

Verkruimel de zachte geitenkaas over de bulgursalade en garneer met extra kruiden. Serveer de Turkse bulgursalade met zachte geitenkaas met Turks brood en/of zelfgemaakte falafel (klik hier voor het recept).

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *