Turkse bulgursalade

Recept: Turkse bulgursalade

 

Turkse bulgursaladeHet is weer maandag, dus het is tijd voor een vegetarisch recept. Deze Turkse bulgursalade staat hier regelmatig bij ons op het menu. Ik houd er sowieso van om een salade als avondmaaltijd te eten. Dat komt bij mij meestal in periodes. Zo had ik in november een Caesar salade fase (klik hier voor het recept), at ik in december regelmatig een heerlijke venkelsalade met sinaasappel (klik hier voor het recept) en was ik in december in de ban van pastasalade met tonijn en rucola (klik hier voor het recept). Niet geheel volgens de seizoenen, sterker nog seizoenstechnisch slaat het helemaal nergens op, maar wel erg lekker. Vers brood, olijfolie en roomboter (met zeezout, yum!) erbij en je maakt me intens gelukkig. En nu zit ik dus in een Turkse bulgursalade fase. Makkelijk om te maken, supersnel klaar en heerlijk fris. De zachte geitenkaas zorgt ervoor dat de salade extra is gevuld en maakt het daardoor helemaal af. Heerlijk! Ik weet in ieder geval wat er koment weekend in het weekmenu (jaja er komt er weer eentje online) zit!




Ingrediënten Turkse bulgursalade voor 4 personen

2 eetlepels tomatenpuree
1 citroen
1 komkommer
2 tomaten
1 middelgrote ui
Een handje ijsbergsla
Een bosje platte peterselie
Een bosje dille
Een bosje munt
Een scheutje olijfolie
Peper uit de molen
Turks brood voor erbij

Turkse bulgursalade

Doe de couscous of bulgur in een grote kom. Giet een scheutje olijfolie in de kom en roer door de korrels. Zorg dat alle korrels bedekt zijn, dit zorgt ervoor dat de korrels straks niet aan elkaar blijven plakken. Giet zoveel kokend water in de kom dat de couscous/bulgur net aan onder staat. Dek af met een theedoek en zet apart. Laat 5-8 minuten stomen.

Versnipper de ui. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Doe de ui in de pan en fruit tot het glazig wordt. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren.

Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Hak de munt, platte peterselie en dille fijn.

Roer de couscous of bulgur los. Voeg de tomatenpuree, het sap van de citroen en de ui toe en wrijf zachtjes door de korrels. Voeg de kruiden, de tomaat, de ijsbergsla en de komkommer toe en roer alles door elkaar. Proef of de Turkse bulgursalade op smaak is.

Je kunt de salade eventueel opvullen met zachte geitenkaas, feta of falafel.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *