|
Naast dat ik 4 dagen per week werk, hebben we vaak ook een druk avondprogramma. Tel daar een baby bij op en je hebt helemaal circus. Om op die dagen toch lekker te eten maak ik mijn eten vaak de dag ervoor al klaar. Zo kan ik tussendoor, zonder te koken, toch snel even iets eten. Als ik niet goed eet, wil je mij namelijk niet tegenkomen. Deze pastasalade met tonijn en rucola is daar ideaal voor. Die kun je van tevoren maken, in de koelkast zetten en op het moment sûpreme meteen opeten. Of je hem nou meeneemt als je onderweg bent, als lunch op je werk eet of opsmikkelt tijdens een nachtdienst, hij is altijd lekker. Naast dat de pastasalade lekker is, is hij ook mager en licht. Fijn als de vakantie- of in mijn geval zwangerschapskilo’s er weer af moeten.
Ingrediënten pastasalade met tonijn en rucola voor 4 personen
400 gram droge penne
2 blikjes tonijn op oliebasis
250 gram (kastanje) champgignons
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
1 rode ui
1 citroen
125 gram crème fraîche
75 gram rucola
40 gram pijnboompitjes
Een scheutje olijfolie
Peper en zout
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Doe de pasta in het water en kook tot het gaar is. Giet de pasta af en laat het afkoelen.
Snijd de champignons in plakjes, versnipper de ui en pers de teen knoflook. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Doe de ui en de knoflook in de pan en fruit tot het glazig ziet. Doe de plakjes champignons in de pan en bak tot ze gaar zijn. Laat de champignons even afkoelen.
Meng de tonijn met de crème fraîche, het sap van een halve citroen en een beetje peper en zout.
Rooster de pijnboompitjes in een droge pan. Snijd de rode ui in halve ringen. Meng het tonijnmengsel met de penne, champignons, rode ui, rucola en de pijnboompitjes. Maak de pastasalade met tonijn en rucola af met een beetje peper uit de molen.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).
Heerlijk net iets meer dan een salade door de penne!
Gebruik je de olie van de blikjes tonijn ook? Of giet je ze af?
Moet je de tonijn uit laten lekken
Kan de crème fraiche vervangen worden door iets anders? Bv Griekse yoghurt?
Ja hoor, dat kan!
Gebruik je alle olie uit de blikjes tonijn? Of dit afgieten?
Meestal giet ik het af. Soms laat ik er een klein beetje inzitten. Dat is naar smaak.
Is er een vervanging voor de champignons? Iemand een tip?
Bijvoorbeeld bruine bonen. Ik vind persoonlijk de combinatie champignons met tonijn niet lekker. Tip: tonijn van Rio Mare, wat duurder maar veel lekkerder.
Heerlijk recept
Extra kappertjes en zongedroogde tomaten erdoor maken dit feestje compleet