Recept: Pastasalade met tonijn en rucola

 

Pastasalade met tonijn en rucolaWaahh! Druk! De vakantie is nu wel heel erg voorbij. Van hele dagen op de bank naar de olympische spelen kijken en dagen lang in de keuken staan naar rennen en vliegen op mijn werk. Dat is was wel weer even wennen hoor. De dagen vliegen voorbij. Voordat ik het weet is het weer herfstvakantie en zit ik in het vliegtuig richting Portugal (jaa! zin in!). Naast dat ik elke dag werk, heb ik ook vaak een druk avondprogramma. Om op die dagen toch lekker te eten maak ik mijn eten vaak de dag ervoor al klaar. Zo kan ik tussendoor, zonder te koken, toch snel even iets eten. Als ik niet eet, wil je mij niet tegenkomen. Deze pastasalade met tonijn en rucola is daar ideaal voor. Of je hem nou meeneemt als je onderweg bent, als lunch op je werk eet of opsmikkelt tijdens een nachtdienst, hij is altijd lekker. Naast dat de pastasalade lekker is, is hij ook mager en licht. Fijn als de vakantiekilo’s er weer af moeten. De pastasalade met tonijn en rucola is extra lekker als je hem uit de koelkast eet. Fijn op warme dagen.

Ingrediënten pastasalade met tonijn en rucola voor 4 personen

400 gram penne
2 blikjes tonijn op oliebasis
250 gram (kastanje) champgignons
1 rode ui
1 citroen
1 sjalot
1 teen knoflook
125 gram crè­me fraî­che
75 gram rucola
40 gram pijnboompitjes
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Breng een pan met water, peper, zout en een scheutje olijfolie aan de kook. Doe de pasta in het water en kook tot het gaar is. Giet de pasta af en laat het afkoelen.

Meng de tonijn met de crè­me fraî­che, een beetje peper en zout en het sap van een halve limoen.

Snijd de champignons in plakjes, versnipper de sjalot en pers het teentje knoflook. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Doe de sjalot en de knoflook in de pan en fruit tot het glazig ziet. Doe de plakjes champignons bij de ui en knoflook en bak tot ze gaar zijn.

Rooster de pijnboompitjes in een droge pan. Snijd de rode ui in halve ringen. Meng het tonijnmengsel met de penne, champignons, rode ui, rucola en de pijnboompitjes. Maak de pastasalade met tonijn en rucola af met een beetje peper en zout.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Pastasalade met tonijn en rucola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *