Venkelsalade met sinaasappel en amandel

Recept: Venkelsalade met sinaasappel en amandel

 

Venkelsalade met sinaasappel en amandelEn toen was de werkweek weer begonnen. Afgelopen weekend had ik het jaarlijkse familieweekend met mijn schoonfamilie. Er was een vakantiehuis afgehuurd in de buurt van Zwolle. We hebben het hele weekend volop gerelaxt, geborreld en ontzettend lekker gegeten. Vrijdag begonnen we met een heerlijke lamscurry van mijn schoonmoeder. Ik heb het recept gekregen dus die ga ik binnenkort met jullie delen. Na het eten werd het menu voor de volgende dag besproken. We kozen voor kreeft van de barbecue. Ik zei toch dat mijn familie bourgondisch is. Zaterdag heb ik samen met Douwe de hele dag in de hot tub gezeten. Glaasje wijn erbij. Heerlijk. Dat zijn de betere dagen. ’s Avonds hebben we de sterren van de hemel gekookt. Mán, wát was dat lekker. We grilden de scharen en de staarten van de kreeft op de barbecue. De rest van de kreeft gebruikten we voor de saus. god-de-lijk. Bij de kreeft maakten we deze venkelsalade met sinaasappel en amandel. De anijsachtige smaak van de venkel en de dragon past goed bij de kreeft en de sinaasappel maakt hem lekker fris. Ook zonder kreeft is de salade heerlijk. Knapperig, boordevol vitamines en lekker fris. Fijn als het buiten warm is. Bijvoorbeeld bij de barbecue met een stukje witvis of kip. Glas witte wijn erbij. Heerlijk!
Ingrediënten venkelsalade met sinaasappel en amandel voor 4 personen

3 venkelknollen
3 sinaasappels
1 granny smith appel
55 gram amandelschaafsel
15 gram verse dragon
Een handje rucola

Voor de dressing

2 eetlepels dijonmosterd
5 eetlepels appelazijn
1 eetlepel honing
Peper en zout

Snijd de venkel en de appel in dunne reepjes. Pluk de dragon van de steeltjes. Verwijder de vliesjes van de sinaasappels en pluk het vruchtvlees in stukjes.

Doe de venkel, de sinaasappel, de appel, de dragon en de rucola bij elkaar in een kom en meng alles met elkaar.

Meng de ingrediënten voor de dressing met elkaar. Proef of de dressing op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het bruin begint te zien.

Meng de salade met de dressing. Bestrooi voor serveren met het amandelschaafsel. Maak af met een beetje peper uit de molen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.