Recept: Caesar salade met kip

 

Caesar salade met kipKen je dat gevoel? Dat je zoveel trek hebt in iets dat je het maar niet los kan laten. Ik heb dat regelmatig. Als er nou eenmaal iets in mijn hoofd zit blijf ik er maar over nadenken. Ik rust niet voordat ik het op mijn bordje heb liggen. Mijn oplossing? Er gewoon aan toegeven. I know, geen ruggengraat. Maar wat eten betreft vind ik dat heel moeilijk. Je bent een bourgondiër of je bent het niet. En zolang ik elke dag naar mijn werk fiets (zo’n 14 km op een dag) kan dat ook prima. Afgelopen week had ik ongelooflijk veel trek in een Caesar salade. Ik moest en zou een knapperige en frisse Caesar salade hebben. Mét gegrilde  kip. Want voor kip kun je me altijd wakker maken. Er zijn slechtere dingen om craving naar te hebben. Uiteindelijk stond ik gister in de keuken om een Caesar salade te bereiden. Met een zelfgemaakte Caesar dressing. Heerijk!




Ingrediënten Caesar salade met kip voor 2 personen

Voor de Caesar dressing

3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
1 theelepel worcestershire saus
1 theelepel Franse mosterd
4 ansjovisjes uit blik
2 tenen knoflook
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Peper en zout

Voor de salade

2 kipfilets
1 pistolet of ander brood
1 krop romaine
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels olijfolie
3 plakjes prosciutto
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de pistolet in stukjes. Leg de stukjes brood op de bakplaat. Bestrooi het brood met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Schuif de bakplaat in de oven bak de stukjes brood in 20 minuten knapperig.

Doe de ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een kom. Meng de ingrediënten met een staafmixer tot een caesar dressing. Proef of de saus op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Bestrooi de kipfilet aan beide kanten met peper en zout. Verhit een grillpan of grillplaat. Grill de kip tot hij gaar is. Laat de kipfilets even afkoelen en snijd ze daarna in plakjes.

Bak de prosciutto in een droge koekenpan tot hij knapperig is. Snijd de prosciutto in reepjes.

Snijd de romaine sla in stukjes. Doe de sla in een grote kom of schaal. Schep 3 flinke eetlepels saus oven de sla heen en meng de saus door de sla. Verdeel de sla over 2 diepe borden of kommen. Leg de plakjes kipfilet, prosciutto en de broodcroutons op de sla. Strooi de Parmezaanse kaas over de kommen met Caesar salade en kip en maak af met peper en zout.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *