pasta

Recept: Caesar salade met gegrilde kip en avocado

 

Caesar salade met kip en avocadoKen je dat gevoel? Dat je zoveel trek hebt in iets dat je het maar niet los kan laten. Ik heb dat regelmatig. Als er nou eenmaal iets in mijn hoofd zit blijf ik er maar over nadenken. Ik rust niet voordat ik het op mijn bordje heb liggen. Mijn oplossing? Er gewoon aan toegeven. I know, geen ruggengraat. En in het geval van een salade is dat niet zo erg, maar ik kan dat ook gerust met chocoladetaart doen. Je bent een bourgondiër of je bent het niet. En zolang ik blijf sporten kan dat prima. Afgelopen week had ik ongelooflijk veel trek in een Caesar salade. Ik moest en zou een knapperige en frisse Caesar salade hebben. Mét gegrilde  kip. Want voor kip kun je me altijd wakker maken. Uiteindelijk stond ik gister in de keuken om een Caesar salade te bereiden. Een ongelooflijk lekkere Caesar salade met gegrilde kip en avocado. Met een zelfgemaakte Caesar dressing. Heerijk!




Caesar salade met kip en avocado

Ingrediënten Caesar salade met gegrilde kip en avocado voor 4 personen

4 kippendijfilets
1 pistolet of ander brood
1 krop romaine
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
6 plakjes ontbijtspek
2 avocado’s
4 gekookte eieren
Een scheutje zonnebloemolie
Peper en zout

Voor de Caesar dressing

3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
1 theelepel worcestershire saus
1 theelepel Franse mosterd
3 ansjovisjes uit blik
2 tenen knoflook
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Peper en zout

Caesar salade met avocado en kip

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de pistolet in stukjes. Leg de stukjes brood op de bakplaat. Bestrooi het brood met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Schuif de bakplaat in de oven bak de stukjes brood in 20 minuten knapperig.

Doe de ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een kom. Meng de ingrediënten met een staafmixer tot een caesar dressing. Proef of de saus op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Meng de zonnebloemolie met een beetje peper en zout. Verhit een grillpan of -plaat. Smeer de kippendijen in met het oliemengsel. Grill de kippendij tot hij gaar is. Laat de kipfilets even afkoelen en snijd ze daarna in plakjes.

Bak de ontbijtspek in een droge koekenpan tot hij knapperig is. Snijd de prosciutto in reepjes.

Snijd de romaine sla in stukjes. Doe de sla in een kom. Schep 3 flinke eetlepels saus oven de sla heen en meng de saus door de sla. Verdeel de sla over 4 diepe borden of kommen.

Snijd de avocado’s in plakjes en de gekookte eieren in kwarten.

Leg de plakjes kippendij, avocado, partjes ei, spek en de broodcroutons op de sla. Strooi de Parmezaanse kaas over de Caesar salade en maak af met peper en zout.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

3 thoughts on “Recept: Caesar salade met gegrilde kip en avocado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *