Maaltijdsalade met krokante brie en appel

Recept: Maaltijdsalade met gebakken brie en appel

 

Maaltijdsalade met krokante brie en appelSoms ontstaan gerechten heel onverwacht. Opeens heb ik dan een idee in mijn hoofd. En vaak kan ik het dan ook niet meer loslaten tot ik het uitgeprobeerd heb. Deze maaltijdsalade met gebakken brie en appel is er zo eentje. Ik bedacht hem terwijl ik in de supermarkt voor het kaasschap stond. Je hebt daar kleine ronde stukken bakcamembert liggen die je, volgens de verpakking, kunt gebruiken als vleesvervanger in salades of bij een warme maaltijd. Ik dacht meteen aan de brie die ik nog in de koelkast had liggen en besloot dat ik er “bakbrie” van zou maken. En zo geschiedde. Het resultaat? Een fruitige salade met walnoten, honingdressing engesmolten brie in een knapperig korstje. Dat klinkt goed toch? Is het ook! Niet gezond, wel lekker. Boeiend. Af en toe moeten we onszelf een beetje verwennen!




Maaltijdsalade met krokante brie en appel

Ingrediënten maaltijdsalade met gebakken brie en appel voor 4 personen

400 gram sla (bijvoorbeeld eikenbladsla)
2 fris-zoete rode appels (bijvoorbeeld fuji of pink lady)
Een trosje druiven
Een handje walnoten
4 eetlepels honing
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Voor de gebakken brie

400 gram brie (meestal 2 stukken)
30 gram geraspte Parmezaanse kaas
3 eieren
75 gram paneermeel
Een handje bloem
Een flinke klont boter om in te bakken

Maaltijdsalade met krokante brie en appel

Snijd de brie in gelijke plakken.

Zet 3 diepe borden klaar. Vul het eerste bord met een handje bloem. Kluts in het tweede bord de eieren los en vul het derde bord met paneermeel en geraspte Parmezaanse kaas (roer dit even door elkaar).

Haal een plak brie door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door het broodkruim. Haal hem vervolgens nog een keer door het ei en daarna door het broodkruim. Leg het gepaneerde stuk brie op een bord.

Herhaal dit tot alle plakken brie gepaneerd zijn.

Zet het bord met gepaneerde plakjes brie in de koelkast en laat de brie een half uurtje opstijven.

Snijd de appel in reepjes en de druiven doormidden. Hak de walnoten in grove stukken.

Meng de olijfolie met de honing en een beetje peper en zout. Maak de sla aan met de dressing. Verdeel de sla over 4 diepe borden.

Verdeel de appel, de druiven en de walnoten over de sla.

Smelt de boter in een koekenpan. Bak de gepaneerde brie in de boter. Draai voorzichtig om.

Snijd de plakken gebakken brie doormidden en leg het op de salade. Serveer de salade met gebakken brie en appel direct.

Ook lekker om spekreepjes, aardbeien, frambozen of vijgen toe te voegen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *