Thaise salade met krokante kokoskip en mango

Recept: Thaise salade met krokante kokoskip en mango

 

Thaise salade met krokante kokoskip en mangoOff we go! Als jullie dit lezen zit ik in de (vorige week gekochte) auto richting België. Aankomend weekend zijn we voor de verjaardag van een goede vriendin in Leuven (dit weekend veranderd Leuven in een stadsgroot foodfestival, hapje tapje heet het en vorig jaar was dat superleuk!) en daarna rijden we door naar Normandië. Ik kan niet wachten tot ik daar op een terrasje zit met een stuk Normandische camembert een glas vin rouge. Tot die tijd is dit ook even de laatste post op de website. Benieuwd wat ik aan het doen ben? Ik houd jullie via Instagram van alles op de hoogte. Je kunt me volgen via de usernaam: @savorysweetsnl. Volgende week zaterdag komen er gewoon weer posts online. Voor nu heb ik een ontzettend lekkere maaltijdsalade voor jullie. De Thaise salade met krokante kokoskip en mango. Een frisse salade met pit. De kip maak je in de oven, wat de salade ook meteen een stuk gezonder maakt. Wij vonden hem in ieder geval superlekker. See you next week!



Ingrediënten Thaise salade met krokante kokoskip voor 4 personen

Voor de salade

2 kipfilets
2 eieren
25 gram panko
75 gram gemalen kokos
1 krop romaine of 2 kroppen baby romaine
2 rode puntpaprika’s
1 grote mango
2 avocado’s
1 komkommer
1 rode ui
1 limoen
1 rode chilipeper
1 eetlepel gefrituurde uitjes
Een paar takjes koriander
Peper en zout

Voor de dressing

2 eetlepels vissaus
1 eetlepel basterdsuiker
1 eetlepel sriracha (te koop bij de beter gesorteerde supermarkten)
1 theelepel geraspte gember
Het sap van 1 limoen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de kipfilet in repen van 1 cm breed en bestrooi ze aan beide kanten met peper en zout.

Meng de panko met de gemalen kokos en strooi het in een diep bord. Kluts de eieren los in een ander bord. Haal de kip door het ei en vervolgens door de panko. Herhaal nog 1 of 2 keer. Leg de gepaneerde kip op de bakplaat en schuif hem in de oven. Bak de kip in 25 minuten knapperig.

Snijd de mango, de paprika, de komkommer en de avocado in stukjes. Snijd de stronk van de sla en snijd de bladeren in stukken. Beleg een diep bord of diepe schaal met de sla. Vul de kom op met de mango, paprika, rode ui, komkommer en avocado.

Meng de ingrediënten voor de dressing met elkaar. Giet de dressing over de salade.

Snijd de chilipeper in ringetjes en hak de koriander in grove stukken. Beleg de salade met de krokante kokoskip. Maak af met koriander, schijfjes chilipeper en gefrituurde uitjes.

De Thaise salade met krokante kokoskip en mango is lekker als uitgebreide lunch of maaltijdsalade. Ook lekker als extra gerecht tijdens de barbecue.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *