Salade met krokante kip en ranchdressing

Recept: Salade met krokante kip en ranchdressing

 

Salade met krokante kip en ranchdressingBij ons zijn het de afgelopen dagen voornamelijk salades die op tafel staan. Niet zo gek met het warme weer van de afgelopen 2 weken. Ik heb momenteel niet zoveel zin om uitgebreid te koken en wil vooral frisse en koude gerechten eten. Een maaltijdsalade is dan een uitkomst. Deze salade met krokante kip en ranchdressing bijvoorbeeld. Makkelijk om te maken, snel klaar en superlekker. Door de ranchdressing wordt de salade extra fris. Ranchdressing is een Amerikaanse boerensaus op basis van mayonaise met zure room of karnemelk en lekker veel kruiden. Daardoor is de smaak lichtzuur en lekker kruidig. Naast dat de dressing ontzettend goed smaakt in combinatie met kip, kun je hem ook gebruiken als groentedip of in combinatie met een BLT-sandwich. Heb je meteen een tip om het restje dressing op te maken cadeau gekregen. Staat deze lekkere salade vanavond bij jou op tafel? Ingrediënten salade met krokante kip en ranchdressing voor 4 personen

 

Voor de salade

1 krop romaine sla
4 krokante kipschnitzels
2 avocado’s
1 zoete puntpaprika
150 gram maïs
250 gram cherrytomaten

Voor de ranchdressing

2 eetlepels zure room
1 eetlepel mayonaise
Het sap van een halve citroen
1 teen knoflook
1 theelepel dille
1 theelepel peterselie
1 theelepel uienpoeder
Peper en zout

Salade met krokante kip en ranchdressing

Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan. Leg de krokante kipschnitzels in de pan en bak ze aan beide kanten knapperig. Haal de schnitzels uit de pan en zet apart.

Pers de teen knoflook. Meng alle ingrediënten voor de ranch dressing met elkaar. Proef of de dressing op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Verwijder de kern van de romaine sla en snijd het in stukjes. Snijd de avocado en de paprika in stukjes en de cherrytomaten in kwarten.

Verdeel de sla over diepe borden of een grote schaal. Bedek de sla met avocado, tomaat, paprika en maïs.

Snijd de krokante kipschnitzels in plakjes. Leg de kip op de salade. Maak af met ranchdressing.

De salade met krokante kip en ranchdressing is lekker met net gebakken kip, maar persoonlijk eet ik hem het liefst met koude kip. Dat maakt hem extra fris.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.