Runderstoof in satésaus met rijst

Recept: Runderstoof in satésaus met rijst

 

Runderstoof in satésaus met rijstDeze runderstoof in satésaus met rijst begon als een experiment, maar eindigde in VET lekker recept. Mals rundvlees in een pittige satésaus met rijst. Klinkt goed toch? Was het ook! Zo leuk als iets onverwacht zo goed uitpakt. Het fijne van deze runderstoof is dat je hem zo pittig kunt maken als je wilt. Een kwestie van goed doseren met de sambal. Mijn versie is licht-pittig, maar als er kinderen mee-eten kun je de sambal ook gewoon weglaten. En warm wordt je er trouwens sowieso van, want wie wordt er nou niet blij van pindasaus. Fijn nu de dagen weer kouder worden de komende weken. Serveer met gefrituurde uitjes, komkommer en/of een fijne salade en je hebt een godenmaaltijd. Wedden dat je hier blij van wordt!




Ingrediënten runderstoof in satésaus met rijst

700 gram sukadelappen
400 gram basmatirijst
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
6 eetlepels pindakaas
3 theelepels suiker
2 theelepels geraspte gember
1 theelepel gemalen citroengras
1 eetlepel sambal badjak
2 eetlepels ketjap manis
400 ml volle melk
Een beetje olie om in te bakken
Peper en zout

Runderstoof in satésaus met rijst

Snijd de sukadelappen in stukken en bestrooi met peper en zout. Verhit een scheut olie in een braadpan en bak de sukade rondom bruin. Schep de sukade uit de pan en zet apart.

Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook in grove stukken. Verhit een scheutje olie in de braadpan en schraap de aanbaksels los. Doe de knoflook en de ui in de pan en fruit tot het glazig ziet. Doe de suiker bij de knoflook en sjalot en laat de suiker smelten.

Doe de pindakaas, de citroengras, de gember, de sambal badjak en de ketjap bij de rest in de pan en roer alles door. Houd je van pittig? Voeg dan meer sambal toe.

Proef of de pindasaus om smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe. Giet de melk in de pan en meng met elkaar. Maak af met een beetje peper en zout.

Schep de sukade in de pan en roer goed door. Zet het vuur laag en laat het minimaal 3 uur sudderen.

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Serveer de runderstoof in satésaus met rijst, komkommer en gefrituurde uitjes.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Runderstoof in satésaus met rijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *