Linzenstoof met chorizo en paprika

Recept: Linzenstoof met chorizo en paprika

 

Linnzenstoof met chorizo en paprikaEr is nu echt geen twijfel meer over mogelijk. De herfst is  begonnen. Én hoe. Wat gaat het tekeer buiten zeg. Stiekem hou ik wel van de herfst. Storm, binnen zitten terwijl de regen tegen de ruiten slaat, kaarsjes, dekentjes, rode wijn, oude jazz, Frank Sinatra, stoofpeertjes en kaneel. Heerlijk! En natuurlijk stoofpotjes. Die zijn, naar mijn mening, onlosmakelijk verbonden met de herfst. En daarom post ik vandaag een lekker en erg makkelijk stoofpotje: de linzenstoof met chorizo en paprika. Een supermakkelijk gerecht, maar wel boordevol smaak. En het is nog gezond ook, want de linzenstoof zit boordevol groente. Lekker om te dippen met vers Turks brood. Staat deze stoofschotel binnenkort bij jou op tafel?
Ingrediënten linzenstoof met chorizo en paprika voor 4 personen

400 gram linzen uit blik (of zak)
2 zoete puntpaprika’s
400 gram bloemkool
2 tenen knoflook
1 middelgrote ui
1 winterpeen
200 gram chorizo
400 gram gezeefde tomaten
1 theelepel pimenton (gerookt paprikapoeder)
1 theelepel gemalen komijn
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Linnzenstoof met chorizo en paprika

Versnipper de ui en pers de tenen knoflook. Snijd de chorizo, paprika en wortel in stukjes. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.

Verhit een scheutje olie in een koeken- of hapjespan. Voeg de chorizo toe en bak tot het begint te geuren. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit tot het glazig ziet.

Voeg de pimenton, de gemalen komijn, helft van de linzen, de bloemkool, de paprika, de gezeefde tomaten en de wortel toe. Bak dit heel even mee en giet dan 400 ml water in de pan. Zet het vuur laag en laat de linzenstoof 20 minuten pruttelen.

Hak de peterselie fijn. Voeg de rest van de linzen en de peterselie toe en roer alles door elkaar.

Serveer de linzenstoof met chorizo en paprika met Turks brood om mee te dippen.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *