Recept: Indiase rode linzensoep

 

Indiase rode linzensoepIk heb over deze Indiase rode linzensoep gedroomd. Heel bizar. In mijn droom doopte ik lamskoteletjes in de soep. De lamskoteletjes met tandoorikruiden van Shirkhan in de foodhallen om precies te zijn. Dat was wel een beetje gek. Hoewel die koteletjes wel echt heel erg lekker zijn. Maar om ze nou in de soep te dopen.. Ik ben benieuwd waar ik dat vandaan haalde. Toen ik wakker werd kon aan niks anders denken dan de soep. Zonder lamskoteletjes, dat wel. Beeld je eens in… Een vullende en rijk geurende rode linzensoep met de warme kruiden uit de Indiase keuken. Lekker dopen met knapperig (naan)brood terwijl je langzaam weer opwarmt. Klinkt goed he? Dan is dit you’re lucky day, want ik heb de soep nagemaakt. Uit mijn droom. Ik heb een soep nagemaakt uit een dróóm. Het blijft wennen. Wel leuk. Ik moet vaker dit soort dromen hebben!Ingrediënten Indiase rode linzensoep voor 4 personen

500 gram rode linzen (niet uit blik!)
1 sjalot
2 tenen knoflook
750 ml kippenbouillon
2 eetlepels garam masala
400 gram gezeefde tomaten
250 ml kokosmelk
Een paar blaadjes koriander om te garneren
Een scheutje olie
Peper en zout

Pers de teentjes knoflook en versnipper de sjalot. Verhit een scheutje olie in een hoge pan. Doe de knoflook en sjalot bij de olie en fruit tot het glazig ziet. Doe de garam masala in de pan en bak even mee zodat de geur loskomt.

Giet de gezeefde tomaten en kippenbouillon in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en doe de linzen bij de bouillon. Kook de linzen in een half uurtje gaar.

Pureer de soep met een staafmixer. Roer de kokosmelk door de soep en maak af met peper en zout. Garneer met fijngehakte korianderblaadjes. Serveer de Indiase rode linzensoep met (naan)brood.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

2 thoughts on “Recept: Indiase rode linzensoep

  1. Jacqueline schreef:

    Linzensoep is altijd lekker! Zal met dit recept een heerlijke warme wintersoep zijn, denk ik. Ga ik wel eens maken.
    Wat ik bij rode linzen wel even zou doen is wassen van te voren tot het water helder is. Gebruik een zeef zodat je ook kunt meteen checken of er geen steentjes tussen zitten. Misschien dat je daar geen last meer van hebt als je pureert, maar die zijn niet fijn om om te bijten.

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.