Bietenrisotto met geitenkaas en walnoten

Recept: Bietenrisotto met geitenkaas en walnoten

 

Bietenrisotto met geitenkaas en walnotenJe kunt mij wakker maken voor een goede risotto. hartig, smeuïg en lekker vullend. Roep risotto en je hebt mijn aandacht. Deze vegetarische bietenrisotto met geitenkaas en walnoten is echt een toppertje. Zóveel smaak dat je niet eens door hebt dat er geen vlees in zit. En een topper bij de dreumes. Haar hele gezicht (en de mouwen van haar kleding) was roze, maar wat heeft ze gesmuld! Risotto is trouwens helemaal niet zo moeilijk om te maken als je denkt. Volg de stapjes nauwkeurig en het kan bijna niet mislukken. Het enige wat je nodig hebt is tijd, aandacht en heel veel liefde. Een fijn hoofdgerecht voor echte bourgondiërs. Wedden dat je blije koppies aan tafel hebt. 




Bietenrisotto met geitenkaas en walnoten

Ingrediënten bietenrisotto met geitenkaas en walnoten

300 gram risottorijst
500 gram gepureerde gekookte bietjes
1 middelgrote ui
100 ml rode wijn
1 liter bouillon
125 gram zachte geitenkaas
150 gram Parmezaanse kaas
Een paar muntblaadjes
Een handje walnoten
Roomboter om in de bakken
Peper uit de molen

Bietenrisotto met geitenkaas en walnoten

Smelt een klontje roomboter in de pan. Versnipper de ui en pers de teen knoflook.

Doe de risottorijst en eenn snuf peper uit de molen in de pan en bak tot de korrels glazig zien. Blus de risotto af met rode wijn. Laat pruttelen tot de wijn door de risotto is opgenomen.

Voeg een soeplepel bouillon bij de risotto en laat koken tot de bouillon is opgenomen. Blijf bouillon toevoegen tot de risotto gaar is.

Rasp de Parmezaanse kaas. Roer de Parmezaanse kaas en de bietjespuree door de risotto. Als het goed is wordt de risotto nu lekker smeuïg.

Hak de walnoten en munt in grove stukken en verkruimel de geitenkaas.

Schep de risotto in diep borden. Bestrooi met walnoten, geitenkaas en munt. Maak af met peper uit de molen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *