|
|

Ingrediënten kip-kerrie salade
2 kipfilets
700 ml groente- of kippenbouillon
50 gram taugé
5 lente-uitjes
250 gram ananas in blokjes
2 of 3 eetlepels Mayonaise (zelf maken is lekkerder!)
1 eetlepel kerriepoeder
Peper en zout
Breng de groentebouillon aan de kook. Laat de kipfilets voorzichtig in de bouillon zakken. Pocheer de kip in 10 minuten gaar. Haal de kip uit de bouillon en laat het afkoelen.
Pluk de afgekoelde kip in stukjes. Snijd de lente-ui in ringen en de ananas in stukjes. Doe de kip, de kerriepoeder, de taugé, de ananas, de mayonaise en een beetje peper en zout bij elkaar in een kom. Meng de ingrediënten met elkaar. Proef of de kip-kerrie salade op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.
De kip-kerriesalade is lekker op een vers afgebakken broodje of toastje.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).


Vlgs mij is 700dl wel erg veel bouillon voor 2 kipfilet.
(7 dl al bijna driekwart liter)
Ik zie het. dat moest natuurlijk 700 ml zijn ;). Bedankt voor het melden.
Heerlijk! Zou je dit ook mee naar school kunnen nemen?
Ja hoor, kan prima. Ik zou alleen de salade apart van het broodje meenemen. Dan voorkom je dat het broodje zacht wordt.
https://www.facebook.com/pg/LunchroomDeBonteZebra/posts/
iemand gebruikt je foto, wil graag anoniem blijven