Boordje kip-saté salade

Recept: Broodje kip-saté salade met gefrituurde uitjes en taugé

 

Broodje kip-saté saladeHang on folks! Bijna weekend. Nog maar een paar uurtjes. Kijken jullie er ook zo naar uit? Ik kan niet wachten. Vanavond heb ik een feestje en morgen ga ik met 2 vriendinnen lekker high tea-en bij de drie Graefjes. Verder ga ik vooral veel koken voor de blog. Ik heb nog een heleboel gerechten in mijn hoofd die ik een keer klaar wil maken voor Savory Sweets. De beste daarvan zien jullie vanzelf op de blog verschijnen. De beste ja. Er zijn namelijk ook een heleboel recepten die de blog (nog) niet halen. Daar moet dan nog even aan gesleuteld worden. Vandaag post een recept waar het liefst zo min mogelijk aan gesleuteld moet worden. Want my-oh-my wat is dit een lekker weekendgerecht. Dit broodje kip-saté salade met gefrituurde uitjes en taugé is een droom voor liefhebbers van kip met pindasaus. Het grote voordeel van de salade is dat je hem zowel warm als koud kunt serveren. Fijn als je hem van tevoren al klaar wilt maken en daarna mee wilt nemen. Naar je werk bijvoorbeeld. Staat dit broodje kip-satésalade met gefrituurde uitjes en taugé binnenkort bij jouw op tafel? Mij maak je er in ieder geval heel erg blij mee!



Ingrediënten voor 8 keer een broodje kip-saté salade

8 harde (afbak)broodjes
2 kipfilets
1 liter kippenbouillon
Een zakje rucola
8 eetlepels gefrituurde uitjes
Een handje taugé

Voor de pindasaus

5 eetlepels pindakaas (ik gebruikte de 100% pindakaas van ah)
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
3 theelepels suiker
1,5  theelepel gemberpoeder (djahé)
1,5  theelepel gemalen citroengras
2 theelepels sambal badjak (oelek mag ook)
2 eetlepels ketjap manis
200 ml volle melk (water kan ook)
Een beetje olie om in te bakken
Peper en zout

Breng de kippenbouillon aan de kook en leg de kipfilets in de bouillon. Kook de kip in 10 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en laat afkoelen. Maak ondertussen de pindasaus.

Versnipper de sjalotten en pers de tenen knoflook. Verhit een scheutje olie in een steelpan. Doe de knoflook en de sjalot in de pan en fruit tot het glazig ziet. Strooi de suiker in de pan en laat smelten. Doe de pindakaas, de gemalen citroengras, het gemberpoeder, de sambal en de ketjap bij de rest in de pan en roer alles goed door elkaar. Houd je van pittig? Voeg dan meer sambal toe. Giet de melk beetje bij beetje in de pan. Maak af met een beetje peper en zout.

Pluis de kip in reepjes. Doe de taugé in een zeef. Overgiet de taugé met een beetje kokend water. Meng de kip met de pindasaus en de taugé.

Snijd komkommer in plakjes. Snijd de broodjes open. Beleg de broodjes met rucola, plakjes komkommer en kip-saté salade. Bestrooi het broodje kip-saté salade voor serveren met een eetlepel gefrituurde uitjes.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

3 thoughts on “Recept: Broodje kip-saté salade met gefrituurde uitjes en taugé

  1. Marleen schreef:

    Lekker niet moeilijk recept!

    (Komkommer toevoegen bij de ingrediënten + kip iets langer dan 10 min koken want hij was nog ietsjes rauw binnenin)

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *