Kip-kerriesalade

Recept: Kip-kerrie salade met ananas en taugé

 

Kip-kerrie saladeDeze kip-kerrie salade is één van de favoriete gerechten van mijn moeder. Toen ik nog thuis woonde aten we regelmatig gerechten met kerrie. Als deze kip-kerriesalade op tafel staat schept ze standaard meer dan 3 keer op. Sterker nog, afgelopen zaterdag ging het laatste restje ook in een bakje met haar mee naar huis. Ik geef haar geen ongelijk, want ik vind hem zelf ook erg lekker. Opgevoed met kerrie he ;). Ik maakte de kipkerrie salade voor het buffet op Douwe zijn verjaardag. Er stonden meerdere quiches en lunchsalades op tafel. Zo kon iedereen pakken wat hij wilde. Lekker makkelijk als er veel mensen komen eten. Het fijne van deze kip-kerrie salade is dat hij zo klaar is. Een kwestie van de ingrediënten fijnsnijden en mengen. Lekker op een vers broodje met een handje rucola.

Ingrediënten kip-kerrie salade

2 kipfilets
700 ml groente- of kippenbouillon
50 gram taugé
5 lente-uitjes
250 gram ananas in blokjes
2 of 3 eetlepels Mayonaise (zelf maken is lekkerder!)
1 eetlepel kerriepoeder
Peper en zout

Breng de groentebouillon aan de kook. Laat de kipfilets voorzichtig in de bouillon zakken. Pocheer de kip in 10 minuten gaar. Haal de kip uit de bouillon en laat het afkoelen.

Pluk de afgekoelde kip in stukjes. Snijd de lente-ui in ringen en de ananas in stukjes. Doe de kip, de kerriepoeder, de taugé, de ananas, de mayonaise en een beetje peper en zout bij elkaar in een kom. Meng de ingrediënten met elkaar. Proef of de kip-kerrie salade op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

De kip-kerriesalade is lekker op een vers afgebakken broodje of toastje.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

5 thoughts on “Recept: Kip-kerrie salade met ananas en taugé

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.