|
|

Ingrediënten zuurkoolschotel met zoete aardappel en pompoen voor 4 personen
500 gram zuurkool (ik gebruikte wijnzuurkool)
750 gram zoete aardappel
400 gram pompoen in blokjes
250 gram gerookte spekreepjes
100 gram rozijnen
150 gram geraspte kaas
50 ml melk
Een klontje boter
Peper en zout
Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Kook de zoete aardappel en de pompoen tot het gaar is.
Stamp de zoete aardappel met boter, melk en een snuf peper en zout tot een gladde puree.
Verhit een koekenpan. Doe de spekreepjes in de koekenpan en bak ze in eigen vet krokant. Doe de zuurkool, de pompoen en de rozijnen bij de spekjes en schep alles door elkaar.
Schep de zuurkool in een ovenschaal. Bedek de zuurkool met de zoete aardappelpuree. Bestrooi de zoete aardappelpuree met geraspte kaas en schuif de ovenschaal in de oven.
Bak de zuurkoolschotel met zoete aardappel en pompoen in 20 minuten gaar. De zuurkoolschotel is klaar als de kaas goudbruin en gesmolten is.
Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).


