Zuurkoolschotel met pompoen en zoete aardappel

Recept: Zuurkoolschotel met pompoen en zoete aardappel

 

Zuurkoolschotel met pompoen en zoete aardappelSodeknetter wat was het gister een partij slecht weer! Ik was blij dat ik met de auto naar mijn werk kon. Al was ik niet de enige. Ik heb zowel ’s ochtends als ’s avonds onwijs in de file gestaan. Ik was blij toen ik eindelijk thuis was. Jullie kunnen je wel voorstellen dat ik geen zin meer had om te koken. Gelukkig had ik nog een restje van de ovenschotel van de dag ervoor in de koelkast staan. Hoefde ik het eten alleen nog maar op te warmen. Of eigenlijk heb ik het Douwe laten doen. Ik zat veel te lekker op de bank. Ik ben sowieso de laatste tijd fan van ovenschotels. Lekker makkelijk en je kunt er de gekste smaken in kwijt. Dit keer maakte ik een combinatie van zuurkool, pompoen, zoete aardappel, spekjes en rozijnen. Zoet, zuur en zout in één gerecht. Dat kan toch alleen maar lekker zijn? In huize Savory Sweets zijn ze in ieder geval fan. En ikzelf? Ik heb stiekem de laatste restjes met mijn vinger op zitten snoepen. Ssst.. Niet verder vertellen!
Ingrediënten zuurkoolschotel met zoete aardappel en pompoen voor 4 personen

500 gram zuurkool (ik gebruikte wijnzuurkool)
750 gram zoete aardappel
400 gram pompoen in blokjes
250 gram gerookte spekreepjes
100 gram rozijnen
150 gram geraspte kaas
50 ml melk
Een klontje boter
Peper en zout

Zuurkoolschotel met pompoen en zoete aardappel

Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Kook de zoete aardappel en de pompoen tot het gaar is.

Stamp de zoete aardappel met boter, melk en een snuf peper en zout tot een gladde puree.

Verhit een koekenpan. Doe de spekreepjes in de koekenpan en bak ze in eigen vet krokant. Doe de zuurkool, de pompoen en de rozijnen bij de spekjes en schep alles door elkaar.

Schep de zuurkool in een ovenschaal. Bedek de zuurkool met de zoete aardappelpuree. Bestrooi de zoete aardappelpuree met geraspte kaas en schuif de ovenschaal in de oven.

Bak de zuurkoolschotel met zoete aardappel en pompoen in 20 minuten gaar. De zuurkoolschotel is klaar als de kaas goudbruin en gesmolten is.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *