Recept: Salade met gerookte zalm, Hollandse garnalen en paling

 

Salade met gerookte zalm, Hollandse garnalen en palingOp sommige dagen verlang ik intens naar vis. En dan het liefst gerookte vis. Toastjes met paling, gerookte zalm en makreel dansen dan door mijn hoofd. Glaasje Chardonnay erbij en ik ben een blij mens. Afgelopen zaterdag had ik weer zo een craving. Ik kon aan niks anders meer denken. Gelukkig was er markt en kon ik bij mijn favoriete viskraam terecht. Zij halen hun vis ’s ochtends bij de visafslag in IJmuiden. Verser kan niet. Het was best lastig om te kiezen uit zoveel lekkers. Na lang wikken en wegen kwam ik thuis met gerookte zalm, paling, Hollands garnalen en een dozijn oesters. De oesters aten we ’s middags bij de borrel. Van de rest van de vis maakte ik een salade met gerookte zalm, Hollandse garnalen en paling. Een ontzettend lekkere maaltijdsalade. Chardonnay’tje erbij en gaan. Het was een goede zaterdag..

Ingrediënten salade met gerookte zalm, Hollandse garnalen en paling voor 2 personen

1 keer recept whiskey cocktailsaus
100 gram gemengde veld- of eikenbladsla
100 gram gerookte zalm
100 gram Hollandse garnalen
100 gram gerookte paling
20 cherrytomaatjes
1/2 komkommer
1/2 rode ui
1/2 citroen
Eventueel wat kiemgroente om te garneren
Een scheutje olijfolie van goede kwaliteit
Peper en zout

Snijd 2 plakjes van de citroen af. Meng de sla met de olijfolie, het sap van een halve citroen en een beetje peper en zout. Snijd de komkommer in kleine stukjes, de rode ui in halve ringen en de cherrytomaatjes door de helft. Meng de komkommer, rode ui en cherrytomaatjes met de sla.

Verdeel de sla over 2 diepe borden. Leg de gerookte zalm, Hollandse garnalen en paling op de sla. Schep de cocktailsaus over de Hollandse garnalen of gebruik een spuitflesje. Garneer de salade met een partje citroen en wat kiemgroente. Serveer met vers brood en (room)boter.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *