Recept: Zelf whiskey cocktailsaus maken

 

Zelf whiskey cocktailsaus makenDouwe is gek op whiskey. We hebben hier een plank vol. Als ik hem wil verrassen maak ik hem blij met een goede fles. En dan bedoel ik ook echt goede whiskey. Die laat ik door de eigenaar van een goede slijterij hier in de buurt uitzoeken. Geen Jan de wandelaar of andere bourbon uit Amerika. Maar een “echte” Ierse whiskey of Schotse whisky. Zag je dat ik beide woorden anders schreef? Dat komt omdat ze in beide landen een andere naam voor whiskey hebben. In Ierland hebben ze whiskey en in Schotland hebben ze whisky. Waag het niet om het woord in één van beide landen verkeerd te schrijven. Dat is hetzelfde als een mooie Pinot Noir uit de Bourgogne aanmaken met water. Omdat het bij iedereen bekend is dat Douwe van Whiskey houdt krijgt hij bij elke gelegenheid een fles. Daar zit soms een fles Bourbon bij. De bourbon mag ik in de keuken gebruiken. Dan kan ik bijvoorbeeld een dessert flamberen, schaaldierensoep aanmaken of zelf whiskey cocktailsaus maken. Dat laatste maakte ik afgelopen weekend. Voor een salade met Hollandse garnalen, gerookte zalm en paling. Maar dat recept krijgen jullie morgen pas van me. Ingrediënten zelf whisky cocktailsaus maken

8 eetlepels mayonaise
3 eetlepels ketchup
1 eetlepel whiskey (of whisky als je een Schotse te pakken hebt)
1 theelepel worcestershiresaus
1/2 theelepel paprikapoeder
Peper en zout

Zelf whiskey cocktailsaus maken

Doe de mayonaise en ketchup in een kommetje en roer het door elkaar. Doe de whiskey en wocestershiresaus bij de saus en meng tot een egale saus. Proef of de saus niet te sterk is. Teveel whiskey gebruikt? Voeg dan meer mayonaise en ketchup toe.

Doe het paprikapoeder en een beetje peper en zout bij de saus en meng alles voor de laatste keer. Proef of de saus op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Whiskey cocktailsaus is lekker bij garnalen, verschillende soorten vis of als sausje bij de gourmet of barbecue.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

2 thoughts on “Recept: Zelf whiskey cocktailsaus maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.