|
|


Ingrediënten babi ketjap met rijst voor 4 personen
500 gram hamlappen, varkenslappen of karbonade
2 uien
4 tenen knoflook
2 theelepels geraspte gember
1 zoete puntpaprika
200 gram champignons
6 eetlepels ketjap
1 eetlepel citroensap of azijn
2 eetlepels water
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel sambal (badjak)
Een scheutje zonnebloemolie
Peper en zout

Pers de tenen knoflook en versnipper de ui. Snijd het vlees in blokjes. Bestrooi het vlees met peper en zout.
Snijd de rode paprika in stukjes en de champignons in plakjes.
Verhit een scheutje olie in een braadpan. Doe de knoflook, de ui , rode paprika, de champignons en de gember in de pan en bak tot het begint te geuren.
Doe het vlees in de pan en bak rondom bruin. Zet het vuur laag en doe de ketjap, de gembersiroop, de sambal, de azijn en 2 eetlepels water in de pan.
Laat het vlees sudderen tot het zacht is en uit elkaar valt. Bij mij duurde dit een uur of 2.
Serveer de babi ketjap met rijst, gefrituurde uitjes, atjar en zoetzure komkommer. De babi ketjap is nog lekkerder als je hem de volgende dag serveert.


Hoi bedoelt u gewoon de ketjap manis zoete?