|
|

Ingrediënten nacho’s met pittige kip en chorizo voor 4 personen
300 gram kipfilet
200 gram chorizo
2 zakken nacho’s
1 middelgrote ui
1 rode ui
2 eetlepels tomaten purree
2 eetlepels sambal badjak
200 gram maïs
200 gram zwarte bonen
100 gram geraspte cheddar of belegen kaas
2 eetlepeles crème fraîche
Een paar takjes koriander
Een scheutje olie om te bakken
Peper en zout
Versnipper de ui. Snijd de kipfilet en chorizo in blokjes. Bestrooi de kip met peper en zout.
Verhit een scheutje olie in een koeken- of hapjespan. Doe de ui in de pan en fruit tot het glazig is. Voeg de kipfilet en de chorizo toe en bak tot de kipfilet gaar is. Doe de tomatenpuree, de sambal, de maïs en de zwarte bonen in de pan en roer alles door elkaar. Laat een paar minuten pruttelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de nacho’s over een grote ovenschaal. Schep het kipmengsel in het midden van de schaal en bestrooi met geraspte kaas. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven en bak tot de kaas gesmolten is.
Hak de koriander fijn en snijd de rode ui in halve ringen. Maak de nacho’s met pittige kip en chorizo af met de koriander, rode ui en crème fraîche.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

