|
|

Ingrediënten flammkuchen met boerenbrie en rode uienchutney
Voor rode uienchutney
6 rode uien
2 eetlepels kristal- of rietsuiker
Een scheutje balsamico-azijn
Eventueel een scheutje rode wijn of port
Een klontje roomboter om in te bakken
En verder
260 gram flammkuchendeeg (ik gebruikte de rol van tante Fanny)
175 gram boerenbrie (brie de meaux)
Een paar takjes tijm
Begin met het maken van de rode uienchutney. Pel de ui en snijd ze in halve ringen. Smelt de roomboter in een koekenpan. Doe de uienringen in de pan en bak tot ze glazig zijn. Strooi de suiker in de pan. Roer de suiker door de uien zodat ze gaan karameliseren. Blus de uien af met balsamico-azijn en eventueel een scheutje rode wijn of port. Laat de uien 5 tot 10 minuten pruttelen. De rode uienchutney is klaar als hij lekker stroperig is.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de brie in plakjes. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol het flammkuchendeeg uit en leg het op het bakpapier. Bedek het deeg met de rode uienchutney. Leg de plakjes brie op de rode uienchutney en maak af met takjes tijm.
Schuif de flammkuchen met boerenbrie en rode uienchutney in de oven en bak hem in 20 minuten gaar en knapperig.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

