Camembert uit de oven

Recept: Camembert uit de oven met stokbrood

 

Camembert uit de oven met stokbroodGoedemorgen mede-bourgondiërs! Vandaag post ik iets heeeel erg lekkers. Teminste, dat vind ik zelf. Ik kan namelijk echt genieten van camembert uit de oven met stokbrood. Afgelopen weekend heb ik er eentje helemaal in mijn eentje opgegeten. Dat doe ik natuurlijk niet te vaak. Dan kun je me beter meteen wegrollen. Maar af en toe.. Dan kan ik er zo van genieten. Lekker dippen of smeren uit dit verrukkelijke mini-kaasje. Je kunt de camembert helemaal aanpassen naar je eigen smaak en zo lekker maken als je wilt. Wat dacht je van een combi met spekjes en walnoten. Of rozemarijn, knoflook en honing. Jammie! Helemaal lekker met een glaasje rode wijn erbij. Kies wel voor een wat stevigere wijn. Dan komt de smaak van de camembert het beste uit de verf. Een fijne côte du Rohne bijvoorbeeld. Of een volle stevige Rioja. Het water loopt me alweer in de mond. Nog even geduld hebben… Eind januari mag ik weer. Ik kan niet wachten!



Ingrediënten camembert uit de oven met stokbrood

1 ronde camembert in een houten doosje (ongeveer 250 gram)
Rozemarijn, tijm, lavendel, teentjes knoflook of andere dingen die lekker smaken bij camembert
1 stokbrood
Eventueel vijgen- of cranberrychutney (klik hier voor het recept) voor erbij

Camembert uit de oven met stokbrood

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwijder de plastic verpakking van de camembert. Leg de camembert terug in het houten doosje.

Snijd de camembert kruislings in. Steek de rozemarijn, tijm, teentjes knoflook en alles wat je nog meer lekker vindt in het kaasje.

Zet de camembert in de oven en bak 10 minuten. De camembert is klaar als de binnnekant helemaal gesmolten is.

Snijd het stokbrood in plakjes en serveer eventueel met een tros druiven en/of een lekkere zoete chutney.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *