|
Vandaag heb ik een lekkere ovenschotel voor jullie. Ik vind ovenschotels zó fijn. Douwe en ik werken allebei vrij onregelmatig. Een ovenschotel is dan lekker makkelijk. Één van ons twee maakt het eten klaar en dan kan het later door de ander weer opgewarmd worden. Zo hebben we apart van elkaar toch iets lekkers om te eten. Toen ik op Pinterest een plaatje tegenkwam van een ovenschotel met schijfjes zoete aardappel en spinazie was ik meteen verkocht. Ik vond hem er zó lekker uitzien. Geïnspireerd door de foto ging ik aan de slag. In plaats van mozzarella gebruikte ik ricotta en ik voegde lente-ui en rode ui toe. Het resultaat? Een vegetarische, glutenvrije en ontzettend lekkere ovenschotel. De spinazieschotel met zoete aardappel en geitenkaas is een fijn gerecht voor op doordeweekse dagen. Makkelijk om te maken en snel klaar. Aanradertje hoor!
Ingrediënten spinazieschotel met zoete aardappel en geitenkaas voor 4 personen
2 zoete aardappels
1 middelgrote rode ui
1 teen knoflook
200 gram verse spinazie
150 gram zachte geitenkaas
200 gram ricotta
3 lente-uitjes
4 eieren
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappels in dunne plakjes. Ik gebruikte hier een mandoline voor. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Maak het bakpapier eerst nat, dan vormt het makkelijker. Bedek de bodem de zijkanten met plakjes zoete aardappel.
Snijd de lente-ui in ringetjes, de rode ui in halve ringen en pers de teentjes knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Fruit de knoflook en de rode ui tot het glazig ziet. Doe de spinazie in de pan en bak tot het geslonken is. Doe het spinaziemengsel in een kom. Doe de ricotta, de helft van de geitenkaas, de helft van de lente-ui, de eieren en een beetje peper en zout bij de spinazie en roer alles door elkaar.
Schep het spinaziemengsel in de ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven en bak in 40 minuten gaar. Bestrooi de ovenschotel met geitenkaas, ringetjes lente-ui en een beetje peper en zout. Serveer de spinazieschotel met zoete aardappel en geitenkaas direct.
De inspiratie voor dit recept komt van de blog itsafoodlife. Klik hier voor het originele recept.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).
Wat een heerlijk recept! Ik heb er nog wat pijnboompitten doorheen gedaan.
Leuk om te horen :). Goed idee! Ga ik binnenkort ook een keer proberen 🙂
Ik ben benieuwd of de zoete aardappel dan week word? Of word het 1 met het eimengsel? Groet Marleen
Lijkt me heerlijk! Maar hier varieert de grootte van de zoete aardappel nogal… Hoeveel gram ongeveer?