Recept: gepofte krieltjes met knoflook en rozemarijn

 

Gepofte krieltjes met knoflook en rozemarijnIk heb lang getwijfeld of ik dit recept moest plaatsen. Ik vond aardappels uit de oven eigenlijk een beetje te simpel voor op de website. Toen ik de gepofte krieltjes met knoflook en rozemarijn laatst serveerde tijdens een etentje wilde een aantal mensen weten hoe ik de aardappeltjes gemaakt had. Dat was voor mij een teken om het recept toch maar te plaatsen. Ik eet graag aardappels uit de oven. Of dat nou wedges, gepofte krieltjes of gewoon blokjes zijn maakt me niet zoveel uit. Als de aardappels maar goed gekruid zijn en de buitenkant lekker knapperig is. En dat zijn deze krieltjes zeker weten. Al na 10 minuten begint het heerlijk te ruiken in huis en dat wordt naarmate de tijd vordert alleen maar meer. Een simpel, maar fijn recept dat door iedereen gemaakt kan worden. 

Ingrediënten gepofte krieltjes met knoflook en rozemarijn voor 2 personen

500 gram krieltjes
1 bol knoflook
Een paar takjes rozemarijn
Een scheutje olijfolie
Een snuf zeezout
Versgemalen peper

Doe de krieltjes in een theedoek en veeg ze schoon. Snijd de krieltjes doormidden en doe ze in een grote bak of schaal. Haal de “blaadjes” van de steel van de rozemarijn af.  Voeg een scheutje olijfolie aan de krieltjes toe. Strooi de rozemarijn over de krieltjes en maak af met een flinke snuf zeezout. Meng alles goed met elkaar. Doe een theedoek over de bak en laat de krieltjes een half uur in de koelkast staan.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de krieltjes op de bakplaat. Snijd de bol knoflook in de breedte doormidden. Leg de onderkant van de knoflook tussen de krieltjes in. Pel de halve teentjes knoflook die je overhoudt. Leg de teentjes tussen de krieltjes in. Pof de krieltjes met knoflook en rozemarijn ongeveer 45 minuten in de oven.

Haal de gepofte krieltjes met knoflook en rozemarijn uit de oven. Knijp de gepofte knoflook over de krieltjes uit. Maak af met een beetje peper en zout.

Wij aten de gepofte krieltjes met knoflook en rozemarijn in combinatie met lamskoteletten en groene asperges met balsamico. Ook lekker bij de boeuf bourguignon en andere stoofpotten.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *