|
|

Ingrediënten Indiase rode linzensoep voor 4 personen
500 gram rode linzen (niet uit blik!)
1 sjalot
2 tenen knoflook
750 ml kippenbouillon
2 eetlepels garam masala
400 gram gezeefde tomaten
250 ml kokosmelk
Een paar blaadjes koriander om te garneren
Een scheutje olie
Peper en zout
Pers de teentjes knoflook en versnipper de sjalot. Verhit een scheutje olie in een hoge pan. Doe de knoflook en sjalot bij de olie en fruit tot het glazig ziet. Doe de garam masala in de pan en bak even mee zodat de geur loskomt.
Giet de gezeefde tomaten en kippenbouillon in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en doe de linzen bij de bouillon. Kook de linzen in een half uurtje gaar.
Pureer de soep met een staafmixer. Roer de kokosmelk door de soep en maak af met peper en zout. Garneer met fijngehakte korianderblaadjes. Serveer de Indiase rode linzensoep met (naan)brood.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).


Linzensoep is altijd lekker! Zal met dit recept een heerlijke warme wintersoep zijn, denk ik. Ga ik wel eens maken.
Wat ik bij rode linzen wel even zou doen is wassen van te voren tot het water helder is. Gebruik een zeef zodat je ook kunt meteen checken of er geen steentjes tussen zitten. Misschien dat je daar geen last meer van hebt als je pureert, maar die zijn niet fijn om om te bijten.
Een verrukkelijk soepje