|
|

Ingrediënten carpaccio rollade met truffel voor 6 tot 8 personen
1 kg bavette (geef bij de slager aan dat je rollade maakt, dan zoekt hij een mooi stuk voor je uit)
4 eetlepels truffelmayonaise
4 eetlepels groene pesto
100 gram Parmezaanse kaas
2 eetlepels pijnboompitten
Een paar blaadjes basilicum
Peper en zout
Een rolletje rolladetouw

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Grill de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Dep de bavette droog en bestrooi met peper en zout. Meng de pesto met de truffelmayonaise. Besmeer het vlees met het mengsel. Bestrooi met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.
Rol het vlees op en knoop met het opbindtouw tot een rollade. Steek een kernthermometer in het vlees en leg het in een braadslee. Zet de braadslee in de oven.
De bavette is klaar als de kerntemperatuur 50-52 graden is.
Wikkel de carpaccio rollade met truffel in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Hak de basilicum fijn. Snijd de rollade in plakken en bestrooi met basilicum. Serveer met aardappels en groente uit de oven.

